Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 31. júla 2022

MÁRQUEZ, GABRIEL GARCÍA - PATRIARCHOVA JESEŇ

MÁRQUEZ, GABRIEL GARCÍA

PATRIARCHOVA JESEŇ
(El otoňo del patriarca)

Slovenský spisovateľ, Bratislava,
edícia Tvorba národov
preklad Peter Brabenec
doslov Ladislav Franek
prebal Ján Meisner
1. vydanie, 5.000 výtlačkov
13-72-102-78

beletria, román, literatúra kolumbijská
240 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, neautorské venovanie

PREDANÉ

*barpe*belx-col*

Dielo význačného kolumbijského prozaika, jedného z najreprezentatívnejších zjavov súčasnej svetovej prózy, získalo si vysoké ocenenie literárnej kritiky a uznanie širokého čitateľského publika. Tak ako autorove prvé práce, krátke prózy, novely a romány Plukovník márne čaká a Sto rokov samoty, aj Márquezovo posledné dielo je svedectvom nových tendencií vo vývine juhoamerického románu. Spojenie prvkov fantázie a reálna, odklon od čisto anekdotického rozprávania sú znakom úsilia o svojrázny prienik do skutočnosti, poskytujúci originálne možnosti výrazu. Témou najnovšieho Márquezovho románu, kde sa spisovateľ zložitou symbolickou formou usiluje o postihnutie nepreniknuteľných rozmerov a významov, je alegorický opis vlády diktátora v juhoamerickej krajine. Spôsob zobrazenia  charakterov, strhujúcich udalostí a postupného odumierania nie je fraškou ani karikatúrou, lež symbolickým vykreslením rozkladu hodnôt, na ktorých je postavená moc. Dejová zložka, ktorú tvoria silné citové motívy, večné a ustavične sa opakujúce, ako smrť matky, nenaplnená láska, zrada, pasivita a zánik, je dôkazom fascinujúceho rozprávačského umenia. Legenda, symbolika, epika splývajú v jedinečnom a organickom umeleckom tvare, pre ktorý sa Patriarchova jeseň radi medzi vrcholy svetovej literatúry.