Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 9. júla 2022

BLAŽEJ, ANTON - ŠRUKTÚRA A VLASTNOSTI VLÁKNITÝCH BIELKOVÍN

BLAŽEJ, ANTON

ŠRUKTÚRA A VLASTNOSTI VLÁKNITÝCH BIELKOVÍN

Veda, Bratislava, 1978
obálka Pavel Amena
1. vydanie, 600 výtlačkov
71-156-78

veda, chémia
454 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: dobrý, pečiatky v knihe

15,00 €

*bib24*vat-chem*

V knihe sa opisujú nové poznatky o štruktúre a vlastnostiach vláknitých bielkovín. Zloženie autorského kolektívu umožňuje komplexný prístup k tejto významnej skupine bielkovín, kritické zhodnotenie publikovaných údajov a konfrontáciu a prezentáciu výsledkov vlastnej dlhoročnej výskumnej činnosti v oblasti vláknitých bielkovín.

Prvé kapitoly knihy sú úvodom do štúdia vláknitých bielkovín a zhrnutím základných poznatkov o bielkovinách, ktoré sú potrebné na pochopenie špeciálnych kapitol. Hlavnú časť knihy tvoria kapitoly o kolagéne, elastíne, fibroíne, keratíne, vláknitých bielkovinách svalstva (myofibrilové bielkoviny — aktín, myozín, tropomyozín, paramyozín), bielkovinách plazmy (fibrinogén — fibrín), neelastických vláknitých bielkovinách (amyloid, neurofilament), elastických bielkovinách typu reziIínu, abduktínu, ďalej o bielkovinách nesvalových kontraktilných systémov. ako je napríklad flagelín. V závere knihy sa venuje pozornosť regenerovaným bielkovinovým vláknam.

Pri jednotlivých vláknitých bielkovinách sa vychádza z modelových štruktúr, chemického zloženia, molekulovej štruktúry, konformácie, nadmolekulového usporiadania a ich vzťahu k biologickým i technickým vlastnostiam vláknitých bielkovín.

Mnoho vedných odborov a disciplín má bezprostredný vzťah k tejto významnej skupine bielkovín. Preto táto monografia, ktorá je z hľadiska komplexného prístupu (chémie, biochémie, medicíny, potravinárstva) i koncepcie spracovania ojedinelá nielen v československej, ale aj v zahraničnej odbornej literatúre, bude cennou pomôckou pre výskumných pracovníkov biochemických i lekárskych pracovísk, študentov vysokých škôl aj inžinierskotechnických pracovníkov v potravinárskom, textilnom a kožiarskom priemysle.