Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 10. júla 2022

HEYERDAHL, THOR - TIGRIS

HEYERDAHL, THOR

TIGRIS
(The Tigris Expedition)

Smena, Bratislava, 1984
edícia Máj (434)
preklad Ivan Kučma
prebal Ľubica Štuková, Pavol Blažo
1. vydanie

geografia, história, cestopis
344 s., far. fot., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, prebal opotrebovaný

PREDANÉ

*sampa*geo*

Jedenásteho novembra 1977 spustil známy moreplavec Thor Heyerdahl na vodu trstinový čln TIGRIS, aký si stavali v niekdajšej Mezopotámii Sumeri pred päťtisíc rokmi. Na palube TIGRISU sa zišla jedenásťčlenná medzinárodná posádka mužov deviatich národností. Bez moderných navigačných pomôcok vyplávali do Perzského zálivu. Cieľom výpravy bolo preplávať trasu, ktorú podľa dohadov v rokoch 3500-2500 pred n. l. bežne podnikali moreplavci troch veľkých civilizácií - sumerskej, egyptskej a civilizácie údolia rieky Indus - a tak potvrdiť teóriu, že tieto dávne civilizácie sa nevyvíjali osamotene, že ich moria neoddeľovali, ale spájali, a že práve živý styk s rozličnými národmi im pomohol dosiahnuť nevídane vysoký stupeň kultúry.

Trasa TIGRISU viedla pozdĺž Arabského polostrova k pobrežiu Pakistanu a Indie, odtiaľ k Afrike, na miesto, ktoré sa nazýva Africký roh... Tigris však svoju púť nedokončil, zabránili mu v tom konflikty novodobej civilizácie (somálsko-etiópska vojna, boje v Eritreji), takže loď nemala kde pristáť. Napokon dostali povolenie zakotviť v neutrálnom Džibuti, kde sa jednomyseľne rozhodli, že cestu ukončia a Tigris zapálili na protest proti nezmyselnosti vojny.