Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 5. júla 2022

COOPER, JAMES FENIMORE - PRIEKOPNÍCI

COOPER, JAMES FENIMORE

PRIEKOPNÍCI
(The Pioneers of the Sources of the Susquehanne)

Mladé letá, Bratislava, 1970
edícia Stopy
séria Príbehy Koženej Punčochy
preklad Anton Smutný
ilustrácie Teodor Schnitzer
obálka Alojz Riškovič
1. vydanie, 25.000 výtlačkov
66-003-70

beletria, román, literatúra americká, dobrodružné 
304 s., slovenčina

tvrdá väzba
stav: veľmi dobrý

PREDANÉ

*sampa*belx-usa-dobr*

Kožená Pančucha sa preslávil nielen ako lovec medzi Indiánmi, ale aj ako bojovnik medzi belochmi z čias koloniálnych vojen medzi Francúzmi a Angličanmi. V Priekopníkoch je Kožená Pančucha už starec, prostý mysľou a čistý srdcom ako malé dieťa. Hlboké lesy a krištáľové jazerá, v ktorých prežil Natty Bumppo celý svoj život, nie sú viac „kráľovstvom“ Indiánov. Prichádza sem čoraz viac prisťahovalcov, prvých priekopníkov. Osídľujú panenskú zem. Je to veľmi pestrá spoločnosť príslušníkov mnohých národov. Marmaduke Temple, sudca jednej z takýchto novoutvorených osád, snaží sa vniesť do Templetownu, ktorý vybudoval vlastnými rukami, zásady a poriadok civilizovanej spoločnosti. Avšak nové zákony a poriadky sú nepochopiteľné pre starého lovca. Kožená Pančucha pozná iba zákony prírody a iba im sa podriaďuje. Nečudo, že dochádza k zrážke medzi starým lovcom a zástancami nových poriadkov. Dramatickú situáciu vystupňuje tajomné správanie sa mladého lovca Edwardsa, ktorého mnohí pokladajú za syna náčelníka Delawarov Čingačgúka — Veľkého Hada. Láska Edwardsa k Alžbete, dcére sudcu Templa, smelej, dobrosrdečnej deve, zmení mládenca na nepoznanie. Jeho počiatočná nevraživosť, spupnosť voči sudcovi Templovi sa vyjasní a dobrý koniec všetko napraví.