Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 24. januára 2021

DIVIŠ, VLADIMÍR - JAROSLAV POKORNÝ

DIVIŠ, VLADIMÍR

JAROSLAV POKORNÝ
Malířské dílo

Nakladateství československých výtvarných umělců, Praha, 1958
edícia Současné profily (13)
prebal Václav Pátka
1. vydanie, 3.000 výtlačkov

výtvarné umenie 
32 s., 28 čb fot., čeština 

mäkká väzba s prebalom
stav: dobrý, pečiatky v knihe, lepky na obálke

1,00 €

*bib20**ume*

Jaroslav Pokorný je malíř, kterého zaujímá stejnou měrou lyrické kouzlo říčního zákoutí jako vznosná stavba mostu nebo přehrady, která je přetíná. Vidí tyto výsledky lidských zásahů do přírody jako organické součásti krajiny a nalézá jejich poesii. V mnoha svých obrazech procítil klid odlehlých tišin a v jiných dal zase rozeznít ruchu dělné práce. Prvek lidského výtvoru v krajině silně upoutává jeho pozornost, ať to je prosté stavení nebo velké technické dílo. Ve své tvorbě usiluje o prohloubení realistických složek malby, projevující se střídmou barevností a vyváženou komposiční výstavbou obrazu. Tento svazek vychází v knižnici SOUČASNÉ PROFILY věnované synthetickým pohledům na nejzajímavější úseky tvorby našich současných výtvarníků. Edice věnuje zvláštní pozornost zejména umělcům mladší generace, nezapomíná však ani na konfrontaci s díly starších žijících mistrů zařazením svazků o vybraných souborech jejich tvorby.