Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 27. januára 2021

ŠMÍD, JAN - NÁVRAT ČISTÝCH RADOSTÍ

ŠMÍD, JAN

NÁVRAT ČISTÝCH RADOSTÍ

Československý spisovatel, Praha, 1989
ilustrácie Miloslav Jágr
1. vydanie, 80.000 výtlačkov
22-246-89

literatúra česká, beletria, román, humor
464 s., čeština

tvrdá väzba

0,50 € stav: dobrý, bez prebalu  *hroda**belc*
0,90 € stav: dobrý, s prebalom *zimpa2*belc*

Nový román Jana Šmída je pokračovaním jeho mimořádně úspěšné knihy Čisté radosti mého života, ve které humorně vylíčil neobvyklé příhody amerického obchodního cestujícího s prádlem Nata Jessela a jeho cvičené Ivice Eileen. A jak dál se odvíjejí Natovy životní osudy v Návratu čistých radostí? Předně uskuteční svůj úmysl ze závěru první knihy a ožení se s Virginií, dcerou svého zaměstnavatele, a stane se podílníkem firmy. Ještě jednou se jako drummer vydá po štacích Utahu Nevady a Arizony, aby navázal nová obchodní spojení a zažil přitom i různá pozoruhodná dobrodružství. Stane se úspěšným podnikatelem, založí rodinu, ale přesto ho náhle začínají opouštět jeho „čisté radosti“ a mizí do vzpomínek. Nat se nakonec usadí v kanadském Yellowknife. O tom všem vypráví již jako starý muž, který dávno vychoval dceru Evelynku a tráví zbytek života ve srubu u Clearwater, Creeku daleko na severu v kanadské divo Ve svých vzpomínkách se vrací k vážným, prekérním i humorným příhodám, které nadě prožil. Zkusil zde kdeco. Byl zlatokopem, prodával automobily, řídil realitní kancelář, organizoval pro turisty výpravy do kanadské divočiny... A při tom všem se mu v novém prostředí postupně navracely jeho čisté radosti života; trochu jiné a skromnější než ty, které poznal v mládí, ale zase trvalejší. A tak teprve tady na severu došel sentimentálně veselý tulák Nat Jessel ke svému opravdovému zmoudření, i když se v životě se svým ideálním štěstím většinou osudově míjel.