Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 29. júna 2022

MAY, KARL - DUCH LLANA ESTACADA

MAY, KARL

DUCH LLANA ESTACADA 
(Der Geist des Llano Estacado) 

Mladé letá, Bratislava, 1970
preklad Teofil Ušák
ilustrácie František Šesták
2.vydanie, 30.000 výtlačkov
66-026-70

beletria, román, literatúra nemecká, dobrodružné, western
184 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom

1,50 € stav: dobrý, prebal poškodený *hulom*b-ger*

PREDANÉ  stav: dobrý sampa*belx-ger-dobr-west*

Tým čitateľom, ktorí majú radi dobrodružné romány Karla Maya, pripravili sme ďalší príbeh — Duch Llana Estacada. Vystupujú v ňom známi hrdinovia: náčelník Apačov Winnetou, Old Shatterhand, bratia Ňuchálkovci, Juggle Fred, mladý Indián Šiba Big — Železné Srdce, jeho otec, náčelník Komančov, Ohnivá Hviezda, černoch Bob, a hlavne Bloody Fox.

Na okraji púšte Llano Estacado stojí osamelý domec, v ktorom býva Bloody Fox s čiernou gazdinou Sannou. Hoci je mladý, nechýba mu odvaha a vytrvalosť pri hľadaní vraha svojich rodičov. Chce pomstiť nielen svoju rodinu, ale i mnohých tých neznámych vysťahovalcov, ktorí na ceste za diamantmi zblúdili zo správnej cesty. Kto mal na tom podiel? Banda zlosynov šarapatila na púšti. Vyťahovala koly, označujúce cestu púšťou, a prekladala ich iným smerom. Nejedna výprava uverila týmto zločincom — supom púšte — a doplatila na to životmi i majetkom.

Zlosynovia vyčíňali na púšti beztrestne.

A predsa sa našiel ktosi, čo sa odvážil zodvihnúť zbraň na túto zločineckú bandu. Bol to tajomný jazdec — duch púšte, ktorý sa zjavoval na koni. Na hlave mu povievali dlhé vlasy, sčesané podľa indiánskeho spôsobu. Hriva a chvost koňa sa vlnili ako v prudkom víchre. Príšerný tátoš cválal plnou parou, akoby ho hnali pekelné mocnosti. Výstrely tajomného ducha púšte zmenšovali rady zlosynov. Výstrely rovno do čela. Podarí sa duchovi púšte zbaviť vysťahovalcov hrôzy zo supov púšte a vykynožiť ich všetkých?

O tom sa dočítate v tomto románe.