Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 29. júna 2022

KUZNECOV, V. I. - DIALEKTIKA VÝVOJE CHEMIE

KUZNECOV, V. I.
ČELEDA, J.
PINKAVA, J.
ŠKRAMOVSKÁ, S.

DIALEKTIKA VÝVOJE CHEMIE

Horizont, Praha, 1979
edícia Věda a světový názor
preklad Vladimír Malíšek
obálka Jan Solpera
2.000 výtlačkov
40-033-79

veda, chémia
224 s., čeština 

mäkká väzba
stav: pečiatky v knihe, lepka na obálke, uvoľnená lepená väzba

2,00 €

*bib24*vat-che*

Autoři analyzují z filozofického hlediska poznatky a teorie, se kterými se v chemii setkáváme, a zdůrazňují především jejich světonázorový význam. Celá publikace dokumentuje marxisticko-leninský filozofický princip materiální jednoty světa, nevyčerpatelnosti vlastností hmoty a forem jejího pohybu.

Téma je rozpracováno do samostatných kapitol, na jejichž autorství se podílejí členové autorského kolektivu podle svého odborného zaměření. Prvá kapitola postihuje dialektiku obecných tendencí historického vývoje chemie jako vědy, další dvě kapitoly se zabývají dialektikou formování stěžejních pojmů a nejobecnějších základů chemie. Poslední dvě kapitoly obracejí pozornost k vybraným speciálním otázkám moderní chemie, které mají aktuální světonázorový i praktický význam.

Publikace proto přispěje svým obsahem nejen odborníkům - chemikům k utřídění poznatků a teorií, ale stane se i vodítkem pro pracovníky ostatních přírodních věd, především fyziky, při hledání způsobů a metod rekognoskace terénu těchto vědních disciplín. Bude však přínosem i pro filozofy, lektory a propagandisty v oblasti světonázorové výchovy a v neposlední řadě i pro studenty středních a vysokých škol.