Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 1. marca 2022

SÚŤAŽNÝ PRÍSPEVOK č.1



Knihy milujem. Ale nemôžem o sebe povedať, že som knihomoľ. Zatiaľ. Dúfam však, že sa k tomu „titulu“ raz dopracujem. Akosi nie je dosť času, ale keď už si ho nájdem, s úctou beriem knihu do rúk a čítam. Je to pre mňa vážna udalosť, ktorej súčasťou je priestor a ticho. Rada venujem knihe plnú pozornosť. A občas je dobré mať po ruke ceruzku alebo zošit, aby som si mohla poznačiť zaujímavú myšlienku.

Knižnice, kníhkupectvá, antikvariáty... svätá to pôda. Podľa mňa je to nádherná práca. Poslanie. Umožniť ľuďom dostať sa k informáciám, príbehom, rozprávkam... k pomoci. Prečítala som veľa kníh, ale vedela by som ich obsah alebo myšlienku zhrnúť len do pár viet. Viem však úplne presne, aké pocity som pri nich mala a že bol zážitok tú či tamtú prečítať. Je to ako s ľuďmi. Už si do detailu nespomíname, o čom sme sa zhovárali, alebo čo sme s nimi prežili, ale pamätáme si, ako sme sa pri nich cítili alebo čo sme sa od nich naučili. Ja to mám takto s knihami. Stačí sa mi na nejakú z mojej knižnice pozrieť a viem, ako ma oslovila, ako mi pomohla. Knihy sú pre mňa nekonečným zdrojom inšpirácie vo všetkých oblastiach života.  A občas... mi pomáhajú na chvíľu uniknúť niekam, kde si moja myseľ a duša môžu oddýchnuť od tohto sveta. Fascinujúce predstavy, osudy, charaktery a zhody okolností. Vlastne keď nad tým tak premýšľam... svet je vďaka knihám svetom nekonečných možností a to ma na tom baví. Držať v ruke novú knihu je ako stáť pred novým dobrodružstvom. Mnohokrát som cez knihy zažila niečo ako rýchlokurz zážitkov a pocitov, školení a uvedomení. Verím, že aj cez knihy človek rastie.

Toľko kníh a tak málo času. Učím sa však, že správna kniha si ma vždy nájde, ako človek človeka. Lebo má pre mňa odkaz. Náhody neexistujú a knihy sú Boží vynález.