Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 10. marca 2022

SOUTHWELL, DAVID - HISTÓRIA ORGANIZOVANÉHO ZLOČINU

SOUTHWELL, DAVID

HISTÓRIA ORGANIZOVANÉHO ZLOČINU
Pravdivé príbehy a tajomstvá kriminálneho podsvetia
(The History of  Organized Crime)

Fortuna Libri, Bratislava, 2009
preklad Jozef Genzor, Peter Fridner
1. vydanie
ISBN 978-80-89379-06-4

história, politika, kriminalistika 
224 s., čb a far. fot., slovenčina

tvrdý väzba, veľký formát
stav: veľmi dobrý

9,90 €

*barpe*his*

Od zapadnutých londýnskych uličiek až po neónmi vysvietený Las Vegas, od tokijských firemných zasadačiek po najotrasnejšie chatrčové sídliská v Brazílii a Indii, sa hlási o slovo organizovaný zločin - najstaršie a najrozsiahlejšie odvetvie na svete. Konečne niekto zostavil súhrn historických 1 novodobých tajomstiev väčšiny zločineckých organizácií a pred verejnosťou odhalil ich najzávažnejšie zločiny, protagonistov a metódy. Za pomoci najnovších spravodajských informácií, zhromaždených policajnými zbormi celého sveta, ako aj rozhovorov so samými gangstrami sa podarilo prelomiť zákon mlčanlivosti podsvetia. Autor diel o kriminalite David Southwell v tejto šokujúcej a pôsobivej knihe zhŕňa dejiny a vývoj organizovaného zločinu a jeho páchateľov vo väčšine významných krajín sveta.

o kontrole organizovaného zločinu nad prostitúciou, nezákonnom obchode so zbraňami a s drogami;

o nových hráčoch globálneho organizovaného zločinu, ako sú obávané brazílske veliteľstvá, nigérijské syndikáty a albánska mafia;

o životných osudoch niektorých najvýznačnejších predstaviteľov svetového organizovaného zločinu, od Al Caponeho po Pabla Escobara;

o nových druhoch kybernetického zločinu 21. storočia a rozsiahlom praní špinavých peňazí s cieľom zatajiť miliardové nezákonné príjmy:

o tajných rituáloch sicílskej mafie;

o brutálnych vojnách a zabíjaní medzi rodinami americkej mafie;

o spôsoboch rozšírenia vplyvu jakuzy z japonských ulíc na všetky úrovne spoločnosti vrátane konferenčných siení správnych rád a politických elít štátu;

o rastúcej moci Organizacije - ruskej mafie;

o bohatých, mocných a slávnych priateľoch organizovaného zločinu vrátane Franka Sinatru, členov britskej Snemovne lordov, ba aj premiérov a prezidentov;

o tom, ako sa čínske tajné spoločnosti stali jednými z najmocnejších zločineckých organizácií na svete;

o nebojácnych bojovníkoch proti gangsterizmu a priekopníckych metódach popredných svetových agentúr boja proti kriminalite.

Doteraz ešte nikdy nikto takýmto prenikavým, zábavným a fascinujúcim spôsobom nevyrozprával skrytú históriu kriminálneho podsvetia od dávnych čias až po dianie nedávnej minulosti.