Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 31. marca 2022

BAGLEY, DESMOND - BAHAMSKÁ KRIZE

BAGLEY, DESMOND

BAHAMSKÁ KRIZE
(Bahama Crisis)

Knižní klub, Praha, 2000
preklad Karel Šmejkal
1. vydanie
ISBN 80-242-0187-9

beletria, román, literatúra anglická, detektívky
256 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

0,50 €

*juran*

Detektivní novela Bahamská krize se odehrává v exotickém prostředí bahamských ostrovů osmdesátých let.

Hlavním hrdinou je bílý Bahamec Tom Mangan, majitel sítě luxusních hotelů na Bahamách. Jeho šťastný rodinný život i úspěchy v podnikání však záhy naruší řada podivných událostí. Tomova manželka a dcera jsou uneseny a zavražděny.

Od samého počátku se však za všemi tragickými událostmi skrývá víc než dílo osudu - zločin. Záhadná úmrtí a technické problémy v Tomových hotelech směřují k překvapivému rozuzlení. Za sérií vražd, únosů, požárů a nenadálých infekčních onemocnění stojí mezinárodní zločin. K odhalení záškodníků významnou měrou přispěje Tomova odvaha.

Desmond BAgley se narodil roku 1923 v Kendalu ve Westermorlandu. vychován byl v Blackpoolu. Ve svých čtrnácti letech začal pracovat v tiskáme a poté prošel celou řadou zaměstnání, než začátkem druhé světové války nastoupil do letecké továrny.

Po skončení války se rozhodl odcestovat do Jižní Afriky. Postupně projel Evropu a Saharu, přičemž na cestu si průběžně vydělával. Jižní Afriky dosáhl v roce 1951.

V Johannesburgu se stal nezávislým novinářem a v roce 1963 napsal svoji první publikovanou novelu The Golden Keel. V roce 1964 se vrátil do Anglie a po dobu dvanácti let žil v Totnes v Devonu. Poté se s manželkou přestěhoval na Guernsey, jeden z ostrovů v oblasti kanálu La Manche. Zde nalezl ideální prostředí, které mu umožnilo kombinovat psaní s dalšími jeho zálibami, mezi něž patřila práce s počítači, matematika, historie vojenství i zábava s přáteli z celého světa.

Desmond Bagley zemřel v dubnu 1983. Juggernaut, jeho druhá dříve nepublikovaná novela, vyšla v červnu 1986, první román Night of Error, byl vydán v roce 1984 a udržel se po řadu týdnů na seznamu bestselerů.