Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 5. júla 2012

SELYE, JÁNOS - ÁLOMTÓL A FELFEDEZÉSIG

SELYE, JÁNOS
(SELYE, HANS)

ÁLOMTÓL A FELFEDEZÉSIG
EGY TUDÓS VALLOMÁSAI
(From Dream to Discovery on Being a Scientist)


Akadémiai Kiadó, Budapest, 1980
ISBN 963-05-2207-1
3. vydanie

psychológia, zdravie, mentálne choroby
528 s., maďarčina
hmotnosť: 580 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: výborný, nepoužívaná

0,70 €  DAROVANÉ

*101*
Viete, že JÁNOS SELYE má v Komárne bustu a Univerzitu pomenovanú po jeho osobe?

Neves tanítómesterek módjára Selye János saját tudományos pályája példáján mutatja be a fiatal kutatóknak azt, amit egyetemi tankönyvekből nem ismerhetnek meg: a tudományos kutatás „emberi oldalát", az egyéni tulajdonságokat, morális adottságokat, lélektani momentumokát és környezeti feltételeket, amelyek a siker vagy kudarc meghatározói lehetnek. Felveti a kérdéseket: Miért lesz valaki kutató? Ki legyen kutató? Milyen témát válasszon a kutató? Hogyan dolgozzunk? Hogyan viselkedjünk? Hogyan gondolkozzunk? A válaszokat önelemző visszaemlékezéseiben adja meg. de a személyes élményből mindig általános tanulságot von le. Selye professzor könyve útikalauz a tudomány fáradságos útján az álomtól a félfedezésig.


Selye Jánost nem kell bemutatn a magyar olvasóközönségnek. ÉLETÜNK ÉS A STRESS című világsikert aratott munkája határainkon belül is „bestsellere" a tudományos könyvpiacnak. Magyar fordítása rövid idő alatt hét kiadást ért meg. Egy másik műve, a magyarul már két kiadásban megjelent IN VIVO is hasonló könyvsikernek ígérkezik.

Az Alomtól a felfedezésig című munkája — amely megjelenése évében az esztendő legjelentősebb 50 műve között szerepelt az Amerikai Könyvtárszövetség statisztikájában — most új kiadásban kerül a magyar olvasók kezébe. Tartalmát találóan jelzi a könyv alcíme: Egy tudós vallomásai.

Selye János célja, hogy bemutassa az egyetlen tudóst, akit ismerni vél, vagyis önmagát. Könyve ennek ellenére túlnő egy életrajz keretein.

A szerző kritikus szemmel néz a laboratóriumi élet színfalai mögé. Habár önelemzést végez, miközben a tudományos kutatás filozófiájáról, pszichológiájáról és logikájáról ír, bemutat néhány jellemtípust tudóstársai közül is. E típusokon és önmagán keresztül beavatja az olvasót a kutatás és az alkotó gondolkodás műhelytitkaiba, a tudományok összességének szépségébe és a kutatómunka, azon belül is különösen saját területe, az orvosi kutatómunka, mélységesen emberi szemléletébe.

SELYE JÁNOS

KÖNYVÉNEK AMERIKAI SAJTÓVISSZHANGJÁBÓL:

...Az író remekel, amikor a kutatás természetéről ír. Nemcsak egy laboratóriumokban eltöltött élet gazdag tapasztalatait tárja fel az olvasó előtt, szenvedélyes megismerésvágya, széles körű olvasottsága, dús fantáziával párosuló pompás megfigyelőképessége és bőhumorú anekdotázó kedve — egyéb értékei mellett — élvezetes aforizmagyűjteménnyé is teszik a könyvet.

LOS ANGELES TIMES

.. .Minden tudományos kutatónak és minden fiatal embernek, aki tudományos munkát akar végezni, feltétlenül el kell olvasnia ezt a könyvet!

BOOK REVIEWS

.. .Az első fejezettől az utolsóig érdekes ez a könyv mindazoknak, akik tudományos pályán dolgoznak, még inkább azoknak, akik tudományos pályára készülnek. De érdemes elolvasni ezt a munkát azoknak is, akik a tudományos életet csak kívülről szemlélik.

NEW YORK TIMES