Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 25. júla 2012

OSMANNÉ SÁGI, JUDIT - MI A NEUROPSZICHOLÓGIA?

OSMANNÉ SÁGI, JUDIT
ERDÉLYI, ALISZA

MI A NEUROPSZICHOLÓGIA?

Magvető, Budapest, 1982
ISBN 963-271-700-7
edícia Gyorsuló idő

psychológia, mentálne choroby, neurológia, zdravie
160 s., maďarčina
hmotnosť: 111 g

mäkká väzba
stav: výborný, nepoužívaná

0,30 € DAROVANÉ (*bagbe*)

*099* (kontrola 1.3.2016)


„A Harvard Egyetem múzeumában őrzik Phineas Gage koponyáját, mellette pedig egy több mint egy méter hosszú, három centiméter átmérőjű vasrudat. Az egykori vasútépítő mestert egy baleset tette az ideggyógyászat számára híressé. 1848-ban egy robbanás következtében a vasrúd szabályosan keresztülment a fején. A mester elvesztette az eszméletét, de egy óra múlva magához tért, saját lábán ment orvoshoz, kísérőivel nyugodtan társalgott a fejében keletkezett lyukról. Ezt követően 12 évig élt, így agyi károsodása következményeit volt. idejük megfigyelni az orvosoknak. Halála után boncolás igazolta, hogy a vasrúd mind a két homloklebenyét súlyosan roncsolta. Legmeglepőbb az volt, hogy a betegnél nem tapasztaltak szembeötlő pszichikus zavart. Gage a balesetet követően munkaképes maradt. A korábban megbízható munkás azonban felelőtlenné, lustává és munkakerülővé vált. Képtelen volt tervszerűen cselekedni. Másokkal nem törődött, hiányzott az önfegyelme. Tudatában volt betegségének, de ez nem érdekelte, még tréfálkozott is róla. A homloklebeny roncsolódása elsősorban nem értelmi képességei csökkenésével, hanem személyisége megváltozásával járt."