Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 14. júla 2012

HUTCHIN, KENNETH C. - AKO SI NEZABIŤ MUŽA

HUTCHIN, KENNETH C.

AKO SI NEZABIŤ MUŽA
(How Not to Kill Your Husband)

Osveta, Martin, 1969
1. vydanie, 20.000 výtlačkov

psychológia, sociológia, medziľudské vzťahy, rodina, partnerstvo
268 s., slovenčina
hmotnosť: 370 g

tvrdá väzba, papierový prebal

0,90 € stav: dobrý
*svama2*psy*
1,00 € PREDANÉ! stav: prebal opotrebený, kniha vo veľmi dobrom stave *bruri*psy*

Na počiatku bol článok Ako si nezabiť muža, uverejnený v časopise Family Doctor (Rodinný lekár). Bol to jeden z mnohých článkov určených širokej verejnosti a pochádzajúci z pera obľúbeného londýnskeho lekára dr. Kennetha C. Hutchina, ktorý už 30 rokov zhŕňal a sprístupňoval svoje bohaté životné i lekárske skúsenosti. Článok, napísaný veľmi živo a pútavo, zaujal istého newyorského nakladateľa. A onedlho sa v jeho nakladateľstve objavil rukopis nadpísaný Ako si nezabiť muža. Len čo kniha vyšla, vzbudila živý ohlas v celom západnom svete. V mnohých krajinách stala sa bestsellerom. A tak po poľskom čitateľovi (preklad vyšiel pod názvom Muž teź czlowiek roku 1966) dostáva sa aj do rúk slovenských čitateľov, vlastne čitateliek.

Naozaj — táto kniha vlastne ani nie je určená mužom (hoci nezhrešia, ak si ju pozorne prečítajú), ale ich ženám. Dr. Hutchina totiž prinútila napísať túto knihu hrozivá skutočnosť, že pribúda mužov, ktorí v najlepšom veku strácajú zdravie, ba neraz aj život. Autor by chcel túto skutočnosť ovplyvniť a zmeniť osobitným spôsobom. Neobracia sa na mužov a ne-duplikuje: Toto musíš, hento nesmieš! Obracia sa na ženu a prihovára sa jej: Váš muž je v podstate krehký človek. Číha naň mnoho nebezpečenstiev, jeho osud (ale aj osud váš i vašich detí) z veľkej časti je, pani, vo vašich rukách. Dbajte na zdravie svojho muža, chráňte mu ho.

Autor vám chce pomôcť splniť túto neľahkú životnú úlohu. Preto zhŕňa množstvo praktických rád týkajúcich sa vašich všedných i sviatočných dní, práce i odpočinku, života doma i na pracovisku. Svoje rady korení jemným a dobráckym humorom. Skúste sl túto knižku nielen prečítať, ale aj premyslieť a podľa toho konať.