Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 25. júla 2012

WEINBERG, STEVEN - PRVNÍ TŘI MINUTY

WEINBERG, STEVEN

PRVNÍ TŘI MINUTY
moderní pohled na počátek vesmíru
(The first three minutes)

Mladá fronta, Praha,
edícia Kolumbus (98)
1. vydanie, 25.000 výtlačkov

astronómia, vesmír
176 s., č.b. fot., čeština
hmotnosť: 216 g

tvrdá väzba, papierový prebal, malý formát
stav: veľmi dobrý, nepoužívaná

1,00 € PREDANÉ!

Viete, že STEVEN WEINBERG je laureátom Nobelovej ceny?
*099*


Moderní, ryze vědecká představa o „počátku světa" - přesněji o raných vývojových fázích nynější struktury vesmíru. Je to samozřejmě hypotéza, ale dnes nejuznávanější. Podivuhodně v ní do sebe zapadají poznatky astronomie i rozsáhlých oblastí fyziky. Lidský rozum, sám výtvor evoluce hmoty, zde zatím nejdál přesahuje naše fyzické a historické dimenze a do neuvěřitelných podrobností rozeznává události, které se odehrály dávno před vznikem člověka, života i naší sluneční soustavy, před 10 až 20 miliardami let. v rozmezí pouhých tří minut po „velkém třesku".

Steven Weinberg, nar. 1933 v New Yorku, od roku 1957 působil na různých amerických univerzitách.

V roce 1967 byl jmenován profesorem teoretické fyziky na Massachusettském technickém institutu, od roku 1973 přednáší na Harvardově univerzitě v Bostonu. Je vedoucím pracovníkem ve Smithsonově astrofyzikální laboratoři. Předmětem jeho zájmu je fyzika elementárních částic, kvantová teorie pole, astrofyzika a teorie gravitace. Napsal knihu Gravitace a kosmologie a mnoho původních vědeckých prací o fyzice elementárních částic a kosmologii. Je nositelem řady vědeckých cen a členem americké Národní akademie věd.

V roce 1979 dostal spolu s A. Salamem a S. Glashowem Nobelovu cenu za vytvoření teorie, která umožnila jednotný popis elektromagnetických a slabých interakcí elementárních částic.