Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 5. júla 2012

MRÁČEK, FRANTIŠEK - MEDŽUGORJE 1.

MRÁČEK, FRANTIŠEK RNDr., CSc.

MEDŽUGORJE 1.

Vérité, Praha, 1991
ISBN 80-900843-1-1
1. vydanie

kresťanstvo, náboženstvo
176 s, čeština, 35 fareb. obr.
hmotnosť: 296 g

tvrdá väzba, papierový prebal
satv: výborný, nepoužívaná

0,40 €

*089* in **MS3**

„Své osobní stanovisko k těmto událostem bych shrnul následovně. O mariánských zjeveních v Medžugorji jsem se dověděl v roce 1983, ale tato zjevení nijak neupoutala mou pozornost. Nedovedl jsem totiž přijmout zejména to, že by se Panna Maria zjevovala denně v určitou dobu. Měl jsem dojem, že se zde jedná spíše o kontemplaci, popřípadě, že jde o projev fantazie, přičemž se vizionáři domnívají, že hovoří s Pannou Marií.

Ale když jsem se víceméně příležitostně zastavil na tomto místě v období třetího výročí, byl jsem nucen velmi rychle změnit svůj názor. Takové síle milosti Boží nelze odolávat. Pochopil jsem, zejména, když mi bylo umožněno pozorovat průběh zjevení z bezprostřední blízkosti, že je to nová forma přímého kontaktu Boha s lidmi, připomínající vedení vyvoleného národa ve Starém zákoně a že je to zdroj nesmírného požehnání pro lidstvo, signalizující začátek nové epochy lidské společnosti.

F. M.

Dr. František MRÁČEK (* 1934) maturoval na strojní průmyslové škole. Strojní fakultu Českého vysokého učení technického v Praze ukončil ve specializaci přesná mechanika optika. Matematicko-fyzikální fakultu Karlovy university v Praze ukončil ve specializaci teoretická fyzika.

Dlouhodobě se zabývá novými optickými prvky a jejich aplikacemi, zejména prvky pro homogenizaci světla v systémech s klasickými a laserovými zářiči. Vypracoval nový model procesu vnímání obrazové struktury a jeho matematický popis, což umožňuje hodnotit objektivně kvalitu obrazu zobrazovacích prvků, optických, fotografických a televizních systémů v souladu se subjektivním vjemem.

Je autorem celé řady vynálezů. Po mnoho let se zabývá studiem fyzikálních vlivů na psychiku člověka a v té souvislosti různými psychologickými problémy.