Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 5. februára 2023

SIMMEL, JOHANNES MARIO - LEN VIETOR VIE ODPOVEĎ

SIMMEL, JOHANNES MARIO

LEN VIETOR VIE ODPOVEĎ
(Die Antwort kennt nur der Wind)

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1991
preklad Júlia Májeková
obálka Ľubica Štuková 
2. vydanie
ISBN 80-220-0297-6

beletria, román, literatúra rakúska
614 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

0,90 € 

*juran**belx-aut*

Prečo sú bohatí čoraz bohatší a chudobní čoraz chudobnejší? Túto otázku kladie v svojom románe J. M. Simmel, západonemecký spisovateľ, známy aj u nás svojimi bestsellermi Láska je len slovo a Všetci ľudia budú bratia.

Hrdina románu Róbert Lucas, úradník dusseldorfskej poisťovne, je svojou firmou poverený vyšetriť v Cannes výbuch na súkromnej jachte západonemeckého bankára, kde prišlo o život dvanásť ľudí aj s majiteľom. Lucas má spoločne s políciou zistiť, či šlo o samovraždu - v tom prípade by poisťovňa nemusela nič platiť - alebo o vraždu. Za svojho pobytu v Cannes prichádza Lucas do styku s medzinárodnou spoločnosťou kapitalistov, bývalých bankárových kolegov, ktorí navonok pôsobia bezúhonne, ale pritom zneužívajú platné zákony a bez škrupúľ sa zbavujú svedkov starostlivo zorganizovaného zločinu. Pred týmito ľuďmi je bezbranná nielen polícia, ale aj vlády západných štátov. Hoci sa Lucas zo všetkých síl usiluje vypátrať pravdu, ustavične naráža na prekážky a na odpor miliardárov, ktorí postupne zasahujú do jeho súkromného života. Jeho ľúbostný vzťah s maliarkou Angelou a ich až neskutočne veľká láska poslúžia bezohľadnej firme, aby ho predčasne penzionovali a odsunuli na vedľajšiu koľaj. Lucas sa nevzdáva a chce z tejto situácie vyťažiť niečo aspoň pre seba. Pre spoločnosť, v ktorej žije, sa však stal nepohodlným, a preto ho zmetie takisto ako mnohých pred ním.