Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 21. februára 2023

DUBOVSKÝ, PATRIK - JÁN LANGOŠ - OD SAMIZDATOV A VPN K DOKUMENTOM ŠTB A ÚPN

DUBOVSKÝ, PATRIK

JÁN LANGOŠ - OD SAMIZDATOV A VPN K DOKUMENTOM ŠTB A ÚPN

Ústav pamäti národa, Bratislava, 2021
edícia Monografie
obálka Andrej Bán, Patrik Dubovský
1. vydanie
ISBN 978-80-89335-99-2

životopisy, história
248 s., čb a far. fot., slovenčina

tvrdá väzba
stav: veľmi dobrý

PREDANÉ

*fateo*bio*

Patrik Dubovský, PhD. - V rokoch 1984 - 1988 študoval na Katedre československých dejín a archívnictva Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. V roku 2010 graduoval zo slovenských dejín na FF UK v Bratislave na tému perzekúcií cirkvi Štátnou bezpečnosťou v rokoch 1948 - 1963. V roku 1996 absolvoval štipendijný pobyt T. G. Masaryka na School of Slavonic and East European Studies (Škole slovanských a východoeurópskych štúdií) Londýnskej univerzity.

Pred Novembrom 1989 sa zúčastnil Velehradskej púte, podpísal petície Podnety katolíkov k riešeniu situácie veriacich občanov v ČSSR a Niekoľko viet. Zúčastnil sa Sviečkovej manifestácie a vystúpil zo Socialistického zväzu mládeže. Pracoval v Štátnom okresnom archíve v Trnave, Ministerstve kultúry SR, Trnavskej univerzite, Vojenskom historickom archíve v Trnave a Sekcii ľudských práv Úradu vlády SR, ako aj v Demokratickej strane. Bol členom hnutia Verejnosť proti násiliu.

Od roku 2004 pracuje v Ústavu pamäti národa. Venuje sa témam prenasledovania cirkví na Slovensku po roku 1948, činnosti Štátnej bezpečnosti a nezávislým opozičným iniciatívam v Československu počas tzv. normalizácie. Je autorom knihy Salezián, misionár väzeň Viliam Vagač a spoluautorom knihy Spišské exody v 20. storočí, autorom niekoľkých štúdií k činnosti ŠtB, perzekúciám cirkvi a protirežimným aktivitám pred novembrom 1989 a spolupracoval na niekoľkých filmových dokumentoch ÚPN, RTVS a Českej televízie.

Od roku 1996 je členom medzinárodných pozorovatelských misií OBSE, EÚ a ENEMO v krajinách bývalej Juhoslávie a ZSSR.