Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 22. februára 2023

GLAZAROVÁ, JARMILA - JARO ČÍNY

GLAZAROVÁ, JARMILA

JARO ČÍNY
S původními čínskými ilustracemi

Státní nakladatelství dětské knihy, Praha, 1954
edícia Knižnice pro střední školy
obálka Zdeněk Mlčoch
1. vydanie, 15.000 výtlačkov

literatúra česká
208 s., čeština

tvrdá väzba, veľký formát
stav: veľmi dobrý, bez prebalu, pečiatka v knihe

6,00 €

*bib27*belc

Vydáno k postě šedesátého výročí narození MAO CE-TUNGA předsedy ústřední lidové vlády Čínské lidové republiky

Asi před rokem dostalo Státní nakladatelství dětské knihy z Cíny album novoročních obrázků. Všichni, kdo jsme album prohlíželi, byli jsme nadšeni zvláštností těchto kreseb, jejich výmluvnou prostotou a novostí. Pracovníci SNDK mě požádali, abych k obrázkům napsala texty. Začala jsem si shledávat prameny. Zakrátko jsem byla zcela podmaněna obrovským, velkolepým bojem čínského lidu za svobodu, proti světovému imperialismu zvenčí a proti feudalismu uvnitř. Z přečetných pramenů, které uvádím, začal se rýsovat celkový obraz třicetiletého zápasu, který uchvacuje svým hrdinstvím, trpělivostí, obětavostí a neochvějnou silou víry.

Ze sledu obrázků, které jsou osnovou knihy, vyrostl samozřejmě, jak jinak nemůže být, obraz života čínského lidu, Mao Ce-tunga. Neboť za celých třicet let revolučního zápasu stojí před každým rozhodnutím, před každým počinem veliká, monumentální postava vůdce a učitele, zakladatele Komunistické strany Číny a miláčka lidu, Mao- Cu-si, jak mu říkají, předsedy Mao.

Považuji za krásnou a pro mne neobyčejně radostnou shodu okolností, že kniha „Jaro Cíny“ vychází v době, kdy Mao Ce-tung oslavil své šedesáté narozeniny. Se vším pokrokovým lidem na světě i Československo se bude radovat z úspěchů, kterých už dosáhl, a přáti mu, aby došel až k cíli na cestě, kterou vytyčil pro čínský lid.

Doufám, že řada podrobností, které jsem posbírala a seřadila v této knize, pomůže mládeži ujasnit si obrovský význam čínské revoluce a pochopit, jaká nesmírná síla tu vystoupila na arénu světa. Čtvrtina všeho lidstva na Zemi se tu zařadila do tábora míru a vytvořila takovou sílu pro upevnění světového míru, jaké není rovno v dějinách lidstva.

Zajisté i hlasy celého Československa se připojí k pozdravnému volání, kterým čínský lid a všichni pokrokoví lidé na světě pozdraví Mao Ce-tunga, státníka, organisátora, učitele, vojevůdce, ale i nejlepšího básníka v soudobé Číně, který prošel svízelnou a slavnou cestou chudého rolnického chlapce až tam, kde už jen slova nesčetných lidových písní vyjadřují lásku lidu k Maovi, hvězdě spásy čínského lidu.

JARMILA GLAZAROVÁ