Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 19. februára 2023

HOGAN, ANDREW - LOV NA EL CHAPA

HOGAN, ANDREW
CENTURY, DOUGLAS

LOV NA EL CHAPA
Exkluzívna výpoveď agenta, ktorý dolapil najhľadanejšieho narkobaróna na svete
(Hunting El Chapo)

Ikar, Bratislava, 2019
preklad Peter Tkačenko
obálka Augustín Putera
ISBN 978-80-551-6931-6

história, životopisy
336 s., čb fot., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

4,00 €

*priva*nio*

Do povedomia ľudí sa už zapísali mnohí slávni zločinci opradení legendami: Al Capone, Pablo Escobar, Jesse James. Každý z týchto zlopovestných kriminálnikov mal v pätách muža s nachystanými želiezkami. V príde narkobaróna Joaquína Archivalda Guzmána Loeru, teda El Chapa, bol týmto mužom špeciálny agent amerického Národného úradu pre kontrolu obchodu s drogami (DEA) Andrew Hogan.

V roku 2006 zamieril čerstvý absolvent akadémie DEA do Arizony. Vzápätí sa ocitol vo víre života agenta v utajení. Vtedy ešte netušil, že sa dostane na stopu Guzmána, hlavy sinalojského kartelu, miliardára na zozname boháčov časopisu Forbes a verejného nepriateľa číslo jeden v Spojených štátoch. Ak chcel El Chapa dostať, musel sa s manželkou a dvoma malými synmi presťahovať do Mexika. V tom čase na juh od amerických hraníc prekvitalo násilie a boje o kľúčové pašerácke body si vyžiadali tisíce mŕtvych. Hogan sa pokúšal o nemožné. Musel sa infiltrovať do El Chapovej sofistikovanej komunikačnej štruktúry, odhaliť rafinovane zamaskovanú sieť úkrytov a nahnať šéfa drogového kartelu do rúk spravodlivosti. Kniha Lov na El Chapa nám poskytuje pohľad do najsofistikovanejšej a najnebezpečnejšej protidrogovej operácie v dejinách, ktorá vyústila do zatknutia legendárneho narkobarána, roky unikajúceho pred zákonom.

ANDREW HOGAN je bývalý špeciálny agent DEA, ktorý viedol pátranie po narkobarónovi El Chapovi Guzmánovi a potom aj operáciu, pri ktorej sa ho podarilo zajať. Dnes pracuje v súkromnom sektore a žije na utajenom mieste.

DOUGLAS CENTURY je kanadský novinár a spisovateľ. Je autorom a spoluautorom viacerých bestsellerov vrátane Under and Alone, Barney Ross, Brotherhood of Warriors či Takedown: The Fall of the Last Mafia Empire. V roku 2003 bol nominovaný na Cenu Edgara Allana Poea v kategorii literatúra faktu.