Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 1. decembra 2021

SETON, ERNEST THOMPSON - DVA DIVOŠI

SETON, ERNEST THOMPSON

DVA DIVOŠI

Albatros, Praha, 1971
edícia Knihy odvahy a dobrodružství KOD (60)
preklad Libuše Bubeníková, Jiří Valja
ilustrácie Ernest Thompson Seton
3. vydanie
13-772-71

literatúra americká, beletria, román
384 s., čeština

tvrdá väzba
stav: dobrý

PREDANÉ

*morer**belx*

Tato knížka se vám možná bude záhadně ztrácet a opět objevovat v knihovničce. Nedivte se tomu a nehledejte nadpřirozené příčiny. Dva divochy si tajně vypůjčují všichni bývalí kluci, kteří k nim mají přístup, otcové, strýcové a známí, nacházejí v nich svá léta dospívání, kdy na vlastní pěst poznávali tajemství přírody za vedení neobyčejně obratného rádce, spisovatele a kanadského přírodovědce Setona. A ten zase do této knížky svá chlapecká léta záměrně ukryl. Nebude těžké poznat, že Yan není ve skutečnosti nikdo jiný než sám autor. Že čas strávený na kanadské farmě na pomezí hlubokých lesů jsou nejen Yanova, ale i autorova učednická léta, v nichž hledal a nacházel cesty ke skrytým tajemstvím života divokých tvorů lesa. Odhalení totožnosti hrdiny knížky však není hlavním překvapením, které Dva divoši pro čtenáře ukrývají. Nejsou jím ani neznámé zvyky a vlastnosti zvěře, které teprve trpělivá pozornost, největší ctnost lovce, pomáhá objasnit. Nejvíce se asi podivíme — zamyslíme-li se nad příběhem hlouběji —, jak mnoho se naše přátelské vztahy podobají těm, které tak upřímně líčí Ernest Thompson Seton. Jako by ani nemluvil za sebe a za své zkušenosti, ale líčil naše vlastní pocity vůči věrným i méně věrným přátelům. A jako by při líčení Yanových vlastností — nebudeme mu mít jistě za zlé, že právě pro něho vyhradil ty nejlepší — vyjadřoval naše vlastní touhy po tom, jací bychom měli vlastně být. Dostáváme tím větší chuť stát se takovými: zásadovými, obezřetnými, pružnými fyzicky i duševně, bystrými ke všemu, co se kolem nás děje, vzdělanými lidmi.