Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 16. decembra 2021

HOY, CLAIRE - LSTÍ A KLAMEM

HOY, CLAIRE
OSTROVSKY, VICTOR

LSTÍ A KLAMEM
Znepokojivý pohled do nitra Mosadu
(Ny Way of Deception)

Ikar, Bratislava, 1991
preklad Vladimír Svoboda
ISBN 80-7118-037-8

história, politika
400 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý , bez prebalu!

15,00 €

*priva*his*

Victor Ostrovsky byl ještě mladý důstojník izraelského námořnictva. když se o něho poprvé začala zajímat organizace jménem Mosad. Byl vyhlédnut touto tajnou službou pro úkoly nejtemnější, do kidónu, jednotky nesoucí protivníkům smrt. A třebaže z prvých námluv sešlo, za pár let se přece jen ocitl ve vysoké škole špionáže, v proslulé Akademii Mosadu, kde se tři roky učil teorii i praxi skryté a náročné výzvědné a kontrašpionážní služby. Podílel se na bojích tajné fronty a s fotografickou věrností v této knize vybavuje každý detail nejdramatičtějších příběhů, jak je zažil sám a jak je vnímal z autentických zkušeností starších kolegů-instruktorů. Bouřlivý Střední východ zasahuje svými explozemi evropskou i asijskou scénu. Jiskry palestinských požáru zalétají do Spojených státu i do jihoamerických kokainových říší. A tak se setkáváme s aktéry zvučných jmen, s americkými prezidenty zaskakovanými událostmi, jakou byla aféra Írán - Contras, s izraelskou premiérkou Goldou Meirovou, proti níž čnějí při jejím přistání v Římě zákeřné rakety Strela, maskované jako komínky párkařského krámku, prožíváme s hráči i protihráči čtyřnásobný kontratrik spojený s ilegálním prodejem zásilky zbraní v Hamburku. Ale především máme možnost vžít se do psychiky lidí, pro něž se lest a klam má stát nejvyšším uměním.

Victor Ostrovsky tuto cestu posléze opustil. Proč - to je téma této knihy. Jednu z jejích nejdramatičtějších kapitol tvoří připojené Postskriptum, líčící a dokládající, jak měla být kniha zakázána a umlčena těsně před prvým uvedením na trh v Kanadě a v USA na sklonku léta 1990. Ještě tři dny předtím, než se stala bestsellerem, se její autor skrýval v Torontu v obavě před únosem do Izraele.

Victor Ostrovsky se netají ani dnes láskou k své druhé vlasti, státu Izrael. Své pozoruhodné zkušenosti dal do služeb jeho lepší, pokojné budoucnosti, hodné jeho jedinečné kulturní tradice.