Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 15. decembra 2021

CARRÉ, JOHN LE - TAJNÝ SPOLEČNÍK

CARRÉ, JOHN LE

TAJNÝ SPOLEČNÍK
(The Secret Pilgrim)

Naše vojsko, Praha
edícia Eso
preklad Jan Jirák
obálka Václav Rytina
1. vydanie
ISBN 80-206-0258-5

beletria, román, literatúra anglická, detektívky
272 s., čeština

mäkká väzba
stav: veľmi dobrý

0,70 €

*mipet3*belx*

... Připomínal jsem si jeho slova, když jsem uvažoval o Belle. Její pohled se ke mně nepřestával vracet, prozkoumával mě, Angličana, kterého sem poslali, aby jim dával rozkazy. A občas se jako přepečlivá kočka vykroutila z Brandtovy blízkosti a začala se upravovat, zkřížila nohy a urovnala si šortky nebo si splétala pramen vlasů do copu či vylovila zlatý amulet mezi ňadry a zkoumala ho zepředu i zezadu. Čekal jsem nějakou jiskřičku spoluviny, která by přeskočila mezi ní a ostatními členy osádky, ale bylo zřejmé, že Brandtovo děvče je nedotknutelná svátost.

Přelezla k Brandtovi a se smíchem mu vklouzla do náručí. Od té chvíle se na mě už nepodívala. Jako by to už nepotřebovala. Tak jsem se jejím očím také vyhýbal a svědomitě přemýšlel o jejím osudu, jak ho londýnskému ústředí vyprávěl námořní kapitán Brandt...

David Cornwell se narodil v roce 1931. Studoval na univerzitě v Bernu a v Oxfordu, kde absolvoval s vyznamenáním na katedře moderních jazyků. Několik let pracoval jako odborný asistent v Etonu, než vstoupil do diplomatických služeb Velké Británie.

Mnohotvárná, mnohdy málo optimistická práce ve zpravodajské službě mu poskytla řadu podnětů, které později ztvárnil pod pseudonymem John le Carré ve světově známých románech a novelách.

Skutečným bestsellerem se stala kniha The Spy who came in from the Cold (Muž, který přišel z Chladu), o níž Graham Greene napsal, že je to nejlepší špionážní román, který doposud četl. Váhu jeho slov potvrdil J. B. Pristley, v němž le Carrého kniha vyvolala atmosféru mrazivého pekla.

Autorův vypravěčský talent, smysl pro detail, fotografická paměť a mistrovská fabulační schopnost přilákaly i filmaře. A Perfect Spy, britský televizní seriál natočený podle stejnojmenné knihy le Carrého, byl jedním z nejsledovanějších programů BBC.

Doposud jeho poslední román The Secret Pilgrim (Tajný společník) v mistrovsky napsaném příběhu hledá odpověď na otázku: Kdo jsme byli v letech studené války?