Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 30. decembra 2021

ČAVOJSKÝ, LADISLAV - DIVADLO V BREZNE

ČAVOJSKÝ, LADISLAV

DIVADLO V BREZNE
Rozprávanie o stopäťdesiatročnej divadelnej tradícii
alebo
Ako je Chalupka živý u Chalupkovcov

ZK ROH, Mostáreň Brezno, 1988
obálka Pavol M. Kubiš
3.500 výtlačkov

monografie, umenie, divadlo,
74 s., čb fot., slovenčina 

1,90 €

*regi4*ume*

Dostávate do rúk publikáciu, čo hovorí najmä o 65-ročnej novodobej existencie Divadelného súboru Jána Chalupku, nositeľa štátneho vyznamenania „Za vynikajúcu prácu“ a titulu „Zaslúžilý kolektív ZUČ“, ktorý pracuje pri Závodnom klube ROH k. p. Mostáreň Brezno. Jej autor, Ladislav Čavojský, známy divadelný teoretik a kritik sa však pokúsil zmapovať viac — až poldruhastoročnú divadelnú tradíciu, nielen v Brezne, ale aj na okolí. Vznikla tak monografia, ktorá má a bude mať dlhodobejšiu životnosť: prezradí veľa o minulosti, o súčasnosti a tých, ktorí v tomto čase s breznianskym divadelným súborom žijú a sú jeho priaznivcami, istotne bude inšpirovať aj do budúcnosti. To je účel tejto publikácie a jej autori ďakujú všetkým, ktorí boli nápomocní pri jej tvorbe a poskytli cenné informácie i dokumenty.

R.