Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 4. decembra 2021

BÉM, EDVARD - NEZNÁMÁ POUT

BÉM, EDVARD

NEZNÁMÁ POUT

Milan Svoboda, Praha, 1928
edícia Kytice (9)
ilustrácie Václav Mašek
100 číslovaných výtlačkov na holandskom papieri

divadelné hry, literatúra česká, číslované vydanie, podpis autora
122 s., čeština

tvrdá väzba v koži, zlátená oriezka
stav: dobrý, vložená propagačná tlač na knihu

NEPREDAJNÉ

*aty2*h-tv-4/3*

Vyšel k 10. výročí českého osvobození a na pamět 80. výročí revoluce r. 1848




z propagačného leatáku:

KNIHOVNA „KYTICE“

VEDE A VYDÁVÁ PH. DR. MILAN SVOBODA V PRAZE VII, LIBEŇSKÁ UL. Č. 5

Praha v listopadu 1928

K 10. VÝROČÍ ČESKÉHO OSVOBOZENÍ A NA PAMĚŤ 80. VÝROČÍ REVOLUCE ROKU 1848 vyjde v mé sbírce krásných tisků „Kytice“ jako 9. svazek velké původní drama o 5 dějstvích

EDVARDA BÉMA

NEZNÁMÁ POUT

Dílo dramatisuje jeden z nejvýznačnějších úseků našich dějin, leta 1829-1856, od prvního svítání českého probuzení k revoluci r. 1848 a následující po ní reakci. Vystupují v něm téměř všechny význačné osobnosti tehdejší doby: Jan Nep. Štěpánek, Jos. Kaj. Tyl, Jan Host. Pospíšil, K. H. Mácha, Eleonora Šomková, K. Sabina, V. Filípek, Fr. Jar. Rubeš, Magda a Anna Forchheimovy, Jos. Jiří Kolár, Petr Fastr, Lev hrabě Thun, Alfréd kníže Windischgraetz, Jos. V. Frič, K. Havlíček a Frant. Palacký. Živý, rušný děj vyvrcholuje v pátém dějství mocnými dramatickými scénami revoluce r. 1848 a končí v dohře poslední poutí umírajícího Tyla na cestě z Nepomuku do Plzně. Evokační umění autorovo bylo již uznáno při vyvolání zjevu Boženy Němcové z šeré minulosti ve „Hvězdných požárech". V tomto díle jde o široký, dramatický zápas českého procitání a pronikání k srdci lidu. Nová a výstižná kresba všech osobností, které byly zúčastněny v tomto národním boji, způsobí jistě milé překvapení a radost všem ctitelům doby Jos. Kaj. Tyla, K. H. Máchy a K. Havlíčka.

Kniha vyjde v první polovině prosince 1928 v úpravě grafika a malíře V. Maška. Bude vzorně vytištěna Průmyslovou tiskárnou v Praze garmondem Veronese v rozměru 14x21 cm ve dvou vydáních: na dobrém, bezdřevném papíře a na holandu. Subskripční cena brož. výt. I. vyd. 28 Kč, na holandu 40 Kč. Výtisky v celokožené, zlacené vazbě o 50 Kč více. Vzhledem k tomu, že většina svazků „Kytice" jest rozebrána a hledána za vysoké ceny, doporučuji sběratelům krásných tisků, aby si včas zajistili vydání na holandu, jehož cena vzhledem k nákladnosti jest nepatrná a jež bude číslováno. Subskribované výtisky tohoto vydání budou podepsány autorem.

Ph. Dr. Milan Svoboda
V KNIHOVNĚ „KYTICE" DOPOSUD VYŠLO:
S. I. Kytice básní Karla Jar. Erbena. Rozebráno. Sv. II. Kleist: Penthesilea. Přeložil Ot. Fischer. Rozebráno. Sv. III. Božena Němcová: Babička. Rozebráno. Sv. IV. Edvard Bém: Černá a zlatá. Rozebráno. Zbytek vázaných výtisků v pergamenu za zvýšenou cenu 100 Kč. Sv. V. V. Šolc: Lyrika. Rozebráno. Sv. VI. K. Havlíček: Brixenské básně. Rozebráno. Sv. VII. M. Svoboda: U Butteauů. J. Emler: 1795. Úprava K. Dyrynka. Cena 10 Kč, na velinu 20 Kč, na ručním papíře 5o Kč. Sv. VIII. Edv. Bém: Hvězdné požáry. Úprava V. H. Brunnera. Cena 22 Kč, váz. v kůži 72 Kč.