Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 22. novembra 2020

KAZAKOV, VLADIMIR - POPLAŠNÝ ZVON

KAZAKOV, VLADIMIR

POPLAŠNÝ ZVON
(Trevožnyj kolokol)

Smena, Bratislava, 1981
edícia Rovesník
preklad Elena Linzbothová, Božena Trilecová
prebal Dušan Leščinský
ilustrácie Vladislav Rostoka
1. vydanie, 3.000 výtlačkov
73-111-81

beletria, román, literatúra ruská
272 s., slovenčina

tvrdá väzba s rpebalom
stav: dobrý, prebal ošúchaný

0,40 € DAROVANÉ

*zukol6**printer*

O sovietskom severe, o jeho polárnych končinách sa popísalo dosť kníh, no príroda a život v týchto drsných podmienkach vždy priťahujú autorov aj čitateľov. Pravda, mnohí autori tam hľadajú skôr exotiku, romantické príhody, krásy prírody, napínavé dobrodružstvá. Vladimir Kazakov sa sústreďuje predovšetkým na tvrdý, náročný život ľudí na Kolskom polostrove. Nazrieť do jednotlivých problémov života tamojších obyvateľov mohol azda najlepšie očami pracovníkov záchrannej letky, ktorá má základňu blízko Barentsovho mora. Do týchto končín prichádzajú letci z rozličných príčin: jedni za chlapskou, tvrdou robotou, ktorá ich jedine uspokojuje, druhí za dobrým zárobkom, tretí z akejsi zvedavosti a túžby po dobrodružstve, ale nájdu sa aj takí, čo sa tu chcú stratiť, ujsť pred vlastným svedomím. Ale tu sa každý vykryštalizuje: alebo v ňom prevládnu dobré vlastnosti a zžije sa s kolektívom a s prácou, alebo v kritických chvíľach sklame, a musí odísť. Na psychologický prienik do vnútra svojich hrdinov a na analýzu zložitých situácií a vzťahov autorovi veľmi dobre slúži hlavná postava Donskov, ktorý nastupuje do letky ako zástupca veliteľa pre politické veci. Vladimir Kazakov však nikoho neidealizuje, usiluje sa hrdinov i celý život podať v celej šírke, zložitosti a najmä vo vývoji, dynamicky.