Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 14. novembra 2020

HAVÍŘ, FRANTIŠEK - NEPOZDRAVIL U VRBIČEK

HAVÍŘ, FRANTIŠEK

NEPOZDRAVIL U VRBIČEK
Kancelářský kaleidoskop

Kvádr, Praha, 1942
obálka J. Novák

beletria, román, literatúra česká, podpis autora
280 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

NEPREDAJNÉ

*kvaja**h-6-2*

Děj každého románu má se točit kol jeho hrdiny. Je-li však tím hrdinou docela obyčejný člověk? A jmenuje-li se Vincenc Platenka? A přece věřte, že také existenční zápas takového docela obyčejného člověka může být stejně vysilující jako boj s dravou zvěří v džungli pralesa nebo s gangstery v džungli velkoměsta. Je jen civilnější. Za každým rohem může na vás číhat nebezpečí právě tak, jako vás za ním může potkat štěstí. A může mít třebas podobu pitoreskní „chaloupky“. Jistě jste se v životě setkali i s takovou paní Dobrou. Není to jen její jméno, ona vskutku dobrá je, a to jako úřednice i jako kolegyně. Slečna Spanilá chodí do kanceláře víc než pro práci pro své i svých kolegů potěšení. A „Pampeliška“? To jistě každý na prvý pohled pozná, že je to jen přelud, jen zosobněná Platenkova touha. Proto se s ní nikdy nesetkal, nikdy s ní slova nepromluvil. Žádná z figurek této knihy není vymyšlená, ale nesnažte se některou z nich identifikovat. Autor je tak zpitvořil, že by je ani vlastní bratr nepoznal. Kdyby však přesto v některé z nich rozeznal někdo sama sebe, pak ať se proto nezlobí, ale ať se tomu zasměje, jako by se smál, kdyby se náhle octl před křivým zrcadlem.

FRANTIŠEK HAVÍŘ  (vlastním jménem František Horčička) narodil se roku 1894 v Bakově n. J. Vystudoval mladoboleslavskou reálku a zeměměřičství na technice. Potom se stal úředníkem. Literárně činný, a to s menšími přestávkami, je od r. 1926. Vydal, skryt za pseudonym H. Lovotín, románek „Kolotoč v plamenech" a tři komedie: „Veselou bídu", „Miss Evropu“ a „Třikrát v novinách“. Přeložil a lokal. upravil divadelní hru „Čertovo kolo“, jednu z nejúspěšnějších her Burianova divadla. Přispíval a přispívá feuilletony a povídkami skoro do všech denních listí