Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

štvrtok 12. novembra 2020

FELDEK, ĽUBOMÍR - PRVÁ VODKA PO SMRTI

FELDEK, ĽUBOMÍR

PRVÁ VODKA PO SMRTI
Zbierka fejtónov z rubriky Dnes píše (2014-2016)

Knižná edícia autorov Denníka SME, 2017
ilustrácie Miroslav Cipár
ISBN 978-80-559-0217-3

literatúra slovenská, próza krátka, fejtóny
160 s., slovenčina

mäkká väzba
stav: dobrý

1,50 €

*kocev**bels*

Ľubomír Feldek už roky vdychuje svojimi fejtónmi do denníka SME ľudskosť, jemnocit a eleganciu. S pokojom, pokorou a veľkorysosťou človeka, ktorý má veľa spomienok a vie, že tie sú dôležité aj pre ďalšie generácie. Nechce do čitateľa vnášať ťažobu. Hľadá poéziu v rýchlom prúde udalostí, ktoré nás často strhávajú bez šance nadýchnuť sa. Spomalí nás, aby sme videli drobné nuansy bytia, ktoré občas prezradia viac než dlhočizné prísne analýzy. V tejto knihe prinášame čitateľom výber fejtónov, ktoré Ľubomír Feldek napísal v rokoch 2014 až 2016 pre denník SME, ako aj bonus, ktorý v novinách nikdy nevyšiel.

Autor o sebe tvrdí, že je blúdiaci Holanďan a jeho predkom bol minnesänger Hendrik (Henric) van Veldeke, ktorý má námestie aj sochu v Maastrichte. Narodil sa však ako Slovák 9. októbra 1936 v Žiline. Je úspešný slovenský básnik prozaik, dramatik a prekladateľ.

Je jeden z iniciátorov vzniku Kruhu priateľov českej kultúry na Slovenskí ako aj spoluzakladateľ slovenského PEN klubu, hnutia Verejnosť proti násiliu či divadla Aréna. Za svoje dielo získal v priebehu života celý rad ocenení. Je ženatý s Oľgou Feldekovou a majú päť detí. Pre denník SME píše od jeho vzniku a odvtedy mu ostal autorsky verný.