Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 15. februára 2013

GERMANUS, GYULA – ALLAH AKBAR

GERMANUS, GYULA

ALLAH AKBAR

Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest, 1976
4. vydanie
ISBN 963-15-0644-4

cestopis
680 s., čb fot., maďarčina
hmotnosť: 552 g

tvrdá väzba, papierový prebal
stav: veľmi dobrý

1,00 € PREDANÉ!

*R04*
Kto bol GYULA GERMANUS?


Germanus Gyula, a magyar orientalisztika ismert képviselője, arab nyelvészeti és művelődéstörténeti író, egyetemi tanulmányait Budapesten, Isztambulban, Bécsben és Lipcsében végezte; 1912-től a Keleti Kereskedelmi Akadémia, 1920-tól a Közgazdaság-tudományi Egyetem, 1948-tól a budapesti tudományegyetem arab tanszékének volt professzora. Pályája során számos utazást tett a Közel- és Távol-Keleten, rendszeresen előadásokat tartott a törők, egyiptomi, szíriai, marokkói és indiai egyetemeken; 1956-ban a kairói, 1962-ben a bagdadi, 1966-ban a damaszkuszi Tudományos Akadémia tagjává választotta. A római Accademia del Mediterraneo, az Accademia Leonardo da Vinci és a londoni Institute for Cultural Research tagja. Az Indian Institute of Islamic Studies tagja (1973, Delhi). Az iraki arab írók egyesületének tiszteletbeli tagja. Működése során Germanus Gyula a török, arab és indiai történelem, vallás, nyelv, művészet és irodalom különféle kérdéseivel foglalkozott; tanulmányai nemcsak magyar, hanem arab, angol, indiai, olasz és más nyelvű folyóiratokban láttak napvilágot. A keleti kultúra kérdéseit megvilágító dolgozatai, az európai és keleti irodalmakat összevető munkája és útirajzai egyaránt nagy érdeklődést keltettek._

GERMANUS GYULA ALLAH AKBAR

Germanus Gyula 1934-ben hosszabb utazást tett a Közép-Keleten, s Allah Akbar! című könyvében számolt be útjáról. Ebben a méltán sikeres munkájában Germanus Gyula tudományos műnek, népszerűsítő irodalomnak, útirajznak, önvallomásnak, politikai esszének eredeti ötvözetét teremti meg. Elbeszéli arábiai utazásainak, mekkai zarándoklásának fordulatos történetét, olykor mulatságos, máskor csaknem tragikus, de mindig izgalmas útiélményeit, egyéni benyomásait, s közben sort kerít rá, hogy betekintést nyújtson az arab élet mindennapjainak titkaiba, részletesen szóljon az arab népek múltjáról, műveltségéről, irodalmáról, vallásáról, pszichológiájáról. Könyve - melynek első kiadása 1936-ban jelent meg - mit sem veszített aktualitásából, leírásai, megállapításai és analízisei ma is időszerűek.