Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 19. februára 2013

JAMNICKÁ, VILMA - ASTROLOGICKÉ ASPEKTY

JAMNICKÁ, VILMA

ASTROLOGICKÉ ASPEKTY
alebo
Vieš čítať vo hviezdach?

vlastný náklad, Bratislava, 1993
1. vydanie, 1.500 výtlačkov

knihy v slovenčine, astrológia,
128 s., slovenčina
hmotnosť: 174 g

mäkká väzba
stav: výborný, npoužívaná

1,90 € PREDANÉ!

*R05*

Kto bola VILMA JAMNICKÁ?


Mojím pôvodným úmyslom bolo napísať knihu len o astrologických aspektoch. Ale už sa mi stalo, že som dostala do rúk horoskopický nákres, kde sa nevyskytoval ani jeden presný aspekt. Zato som však zažila šťastie, keď som práve postihnutým ľuďom mohla nájsť dobrý aspekt, ako je napríklad trigon medzi Slnkom a Jupiterom. Astrológ Max Heindel si nevie tento aspekt dosť vynachváliť, iní astrológovia už menej. Ale je pravda, že keď určitý človek v nešťastnej chvíli o sebe počuje takú chválu, zdvihne to jeho sebavedomie a jeho nešťastie sa mu už vidí znesiteľnejšie. Nepatrím medzi tých, čo chvália bezdôvodne. Lenže rada by som pomohla upozorniť na viaceré dobré možnosti v horoskope. Ak je výborný trigon medzi Slnkom a Jupiterom, bude Slnko postavené v znamení Jupiterovom, alebo Jupiter postavený v slnečnom znamení Leva, takmer tak dobrý. Ide o to, vedieť vyjadriť správny pomer týchto aspektov. Nepridávať, ale ani neuberať. Hlavne nebrať ľuďom nádej do života. Sú ľudia, čo majú strach z horoskopu, že by tam mohlo byť niečo definitívne zlé. Horoskope nám len dvíha trošičku oponu nad tajomstvom nášho života. Pomáha nám nájsť najlepšie možnosti, no aj to, ako ich využiť, aby sme vedeli, ako sa zachovať počas zlých chvíľ v našom živote. Každý z nás má raz dobré, raz zlé transity, a má vedieť, že tie nepretrvajú večne. Počas zlých aspektov musíme byť mimoriadne vytrvalí, ale hlavne opatrní. Je len veľmi málo ľudí, čo si môžu dovoliť na niekoho zaútočiť na nesprávnom mieste a v nesprávnom čase. Je lepšie zachovať rovnováhu a ísť na vec diplomaticky. Nie uzurpátorsky. Nikdy nie sme dosť múdri, aby sme vedeli všetko. Znamená veľa, mať otvorené oči a uši.

Som absolútne proti tomu používať bosorácke formule alebo konať tak, aby sme druhým ublížili. Bosoráctvom beriete dokonca na seba oveľa väčšie nebezpečenstvo než to, ktoré spôsobujete druhým. O karme ani nehovorím. Ak sebe samému neviete pomôcť, je lepšie vyčkať a trpezlivosti než sa pomstiť na druhých. Vyčkajme radšej lepšiu príležitosť. Nijaké nešťastie netrvá večne. Astrológia je rovnako povinná rešpektovať pravidlá mravného zákona. Najprv musím byť mravným človekom, až potom smiem bádať v astrológii. Tak buďte zhovievaví voči mojej knižke. Neposudzujte ju podľa toho, čo tam nie je, ale čítajte a uvažujte nad riadkami, ktoré vám skromne predkladám.