Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 6. februára 2013

WUST, PETER - NEJISTOTA A ODHODLÁNÍ

WUST, PETER

NEJISTOTA A ODHODLÁNÍ
(Ungewissheit und Wagnis)

Vyšehrad, Praha, 1970
preklad dr. František Marek
1. vydanie, 8.000 výtlačkov

filozofia, náboženstvo
160 s., čeština
hmotnosť: 158 g

mäkká väzba
stav: výborný, nepoužívaná

1,30 €

*R03* in **S7S**

Kto bol PETER WUST?


PETER WUST se narodil 28. srpna 1884 v Rissenthalu. Po studiu germanistiky se věnoval filosofii. Jeho první kniha, která vzbudila r. 1920 velký ohlas, má příznačný název „Die Auferstehung der Metaphysik“ (Vzkříšení metafyziky). Ve svém dalším vývoji byl ovlivněn osobním setkáním s Maxem Schelerem a soustavným studiem svatého Augustina. Z dalších jeho důležitých publikací je třeba jmenovat Naivität und Pietät (Naivita a pieta), 1925, která hluboce zapůsobila na Gabriela Marcela, a Die Dialektik des Geistes (Dialektika ducha), 1928. Nejistota a odhodlání je prvním jeho dílem, které vychází česky (v originále vyšlo r. 1937). Od r. 1930 působil Wust jako profesor filosofie na universitě v Munsteru, kde byl svým důsledně protinacistickým postojem oporou četným přátelům a posluchačům. Zde také zemřel 3. dubna 1940. U nás se Wustovým dílem zabýval Dominik Pecka ve studii Moderní člověk a křesťanství, Vyšehrad 1948.