Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 15. februára 2013

LABO, ŠEBASTIÁN - ZABIJEM PASTIERA

LABO, ŠEBASTIÁN

ZABIJEM PASTIERA
Atentát na pápeža

Tatran, Bratislava, 1990
Spolok sv. Vojtecha, Trnava, 1990
Fotografie: A. Mari, A. Felici
1. vydanie, 50.000 výtlačkov

publicistika, história, náboženstvo, kresťanstvo
272 s., slovenčina
hmotnosť: 308 g

mäkká väzba

0,40 € stav: dobrý *gopal2*
0,50 € stav: výborný, nepoužívaná *R04* DAROVANÉ

Keď v marci 1982 vyšla táto kniha v nemeckom origináli po prvý raz, bola prvou publikáciou, ktorá opisovala udalosti okolo atentátu na pápeža Jána Pavla II. Odvtedy sa objavilo viacero kníh na túto tému, ale práca O. Labu zostáva jedinou svojho druhu v tom zmysle, že vyhodnocuje drámu z 13. mája 1981 vo svetle Fatimských zjavení a v tieni Ruskej októbrovej revolúcie.

Je nejaká súvislosť medzi drámou na Svätopeterskom námestí, posolstvom z Fatimy a VOSR? Odpoveď na túto otázku bola jedným z autorových cieľov. Jeho hlavným úmyslom však zostáva snaha získať čitateľa pre fatimský apoštolát, t.j. vytrvalou modlitbou, každodennými obetami a presvedčivým svedectvom kresťanského života pričiniť sa o slobodu prenasledovaných kresťanov a k obráteniu ich prenasledovateľov. Iba tak sa môže dosiahnuť pravý pokoj a mier. Môže byť pre nás ako učeníkov Krista, Kniežaťa pokoja, krajšia a vznešenejšia úloha?

Kniha našla pozoruhodný ohlas medzi čitateľmi. Doteraz autor dostal vyše osemtisíc listov, v ktorých mu vyjadrujú svoje vďaky a uznanie za jeho smelosť a otvorenosť. Doteraz kniha vyšla v nemčine (sedem vydaní), v taliančine (dve vydania), v poľštine (tri vydania), vo flámčine, vo francúzštine a v španielčine. Preklad do angličtiny a portugalčiny sa pripravuje.