Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 22. apríla 2012

SYŘIŠŤOVÁ, EVA - NORMALITA OSOBNOSTI

SYŘIŠŤOVÁ, EVA doc., dr., CSc.
a kolektív (DOBIÁŠ, JAN - JANOUŠEK, JAROMÍR - LANGMEIER, JOSEF - LÁT, JOSEF - MÁCHA, KAREL - PROKUPEK, JOSEF - STUCHLÍKOVÁ, EVA - VÁŇA, JOSEF - VONDRÁČEK, VôADIMÍR)

NORMALITA OSOBNOSTI

Avicenum, Praha, 1972
1. vydanie, 15.200 výtlačkov


psychológia, psychiatria, sociológia
232 s., čeština
hmotnosť: 220 g

mäkká väzba
stav: výborný, nepoužívaná

1,10 € PREDANÉ

*084*

Sborník prací našich odborníků se snaží určit, v čem spočívá normalita osobnosti z různých aspektů speciálních disciplín. Uplatňují se zde biologické, psychologické, psychopatologické, sociálně psychologické i filozofické zřetele. Akcentovány jsou otázky vývoje v dětství i duševního zdraví a situace ve společnosti průmyslové civilizace, jakož i normalita ve vztahu k pojmu kultury. Autory jsou spolu s E. Syřišťovou J. Dobiáš, J. Janoušek, J.Langmeier. J. Lát, K. Mácha, J. Prokůpek, E. Stuchlíková, J. Váňa a V. Vondráček. 

V době závratných pokroků technické civilizace, jež mnohdy člověku nalhávají pocity všemohoucnosti, v údobí vrcholných výkonů lidského rozumu, kdy se ve vědě uvažuje o stvoření života nebo o zaměřených zásazích do genové výbavy člověka a o zvládnutí kontroly lidské evoluce, zůstáváme stát před zcela otevřenými otázkami:

Kdo jsme a k čemu směřujeme? Podle čeho se budeme řídit ve svých rozhodujících zásazích? K jakému obrazu lidského života chceme využít možnosti, jež nám dává, nabízí nebo slibuje současná věda? Objevíme a uskutečníme své vlastní možnosti nebo se mineme sami se sebou?

Co máme na mysli pod pojmem „normální člověk" nebo „normální společnost"? Co je vlastně podstatou lidské normality? Existuje vůbec?

Psychologie, přestože jejím hlavním předmětem je normální osobnost, si otázku po podstatě normality dosud kladla až na řídké výjimky pouze okrajově a nepřímo. Tradiční psychiatrie se zaměřovala spíše na podstatu psychických poruch než na podstatu normality. Normalitu vymezovala víceméně negativně jako nepřítomnost nemoci. Přes toto tradiční pojetí však dochází zejména v posledních letech stále více k přesunu pozornosti od výrazné patologie k hraniční nebo i latentní patologii: V moderní psychopatologii se dostává do popředí zájmu „psychopatologie každodenního života".

Jednotlivé stati naší publikace shrnují názory na otázku lidské normality odborníků z různých oborů, které se touto problematikou musí zabývat — od biologie, psychologie, psychiatrie, sociologie až po filosofii.