Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 13. apríla 2012

GRÁC, JÁN - PERSUÁZIA

GRÁC, JÁN doc., PhDr., CSc.,

PERSUÁZIA
Ovplyvňovanie človeka človekom

Osveta, Martin, 1985
1.vydanie, 3.000 výtlačkov

psychológia
376 s., slovenčina
hmotnosť: 728 g

tvrdá väzba, papierový prebal, veľký formát
stav: výborný, nepoužívaná

2,00 € PREDANÉ!

Kto je profesor JÁN GRÁC ?
*072*




Mnohí ľudia si neraz kladú otázku, prečo sa niekomu darí úspešne získavať a podmaňovať celé skupiny svojimi názormi a presvedčovaním. V čom spočívajú príčiny, aké sú psychické mechanizmy, metódy a spôsoby medziľudského ovplyvňovania, ktoré determinujú takýto výsledok? 

Dostupné údaje týkajúce sa problematiky ovplyvňovania a presvedčovania sa pokúsil syntetizovať náš popredný psychológ doc. PhDr. Ján Grác, CSc., a to nielen z hľadiska psychológie, ale aj z hľadiska iných vedných disciplín o človeku.

„Publikácia Persuázia je v našich podmienkach priekopníckym dielom. Autor vykonal záslužný čin, keď sa pustil do problematiky, ktorá je nova, málo prebádaná, čo znamená, že si jej riešenie vyžiadalo dôkladný analyticko-syntetický prístup. Vhodne volil kombinovanú metódu využívania dostupných literárnych prameňov s údajmi získanými i vlastných výskumných sond, ich štatistického spracovania, vyhodnotenia i interpretácie. Tým sa jeho práca stala v mnohých smeroch celkom originálnou. Pre čitateľa bude iste nielen zdrojom poučenia, ale aj podnetom pre zamyslenie sa a prehodnotenie niektorých vlastných, osobných spôsobov konania a správania sa." (Z posudku prof. PhDr. J. Bo-roša, DrSc.)

„Ťažiskovým problémom, ktorý sa v monografii rieši, je presvedčovanie. Presvedčovanie sa tu právom pokladá za jednu z najvýznamnejších metód vnútorného utvárania osobnosti, regulácie i sebaregulácie, pedagogickej i propagandistickej činnosti, a to najmä v súvislosti so sociálnym učením, racionálnymi, emocionálnymi a konaktívnymi aspektmi mravného, svetonázorového, estetického a pracovného profilu osobnosti. Autor s veľkou znalosťou filozofických, etických, pedagogických, logických, lingvistických, sociálnopsychologických a ďalších východísk a dialektických súvislostí analyzuje a systematicky osvetľuje presvedčovanie predovšetkým z aspektu pôsobiacich psychických mechanizmov, vnútorných a vonkajších vplyvov, fungujúcich v procese tohto zložitého javu.

Monografia je aktuálnou fundovanou psychologickou analýzou všeobecných a osobitných komponentov medziľudského ovplyvňovania. Vychádza z marxistických, metodologických a teoretických pozícií a z najnovších poznatkov psychologických vied. Rešpektuje príslušné interdisciplinárne súvislosti a determinácie, najmä spoločenskohistorickú podmienenosť skúmaných a interpretovaných javov. Je výsledkom dlhodobej systematickej, teoretickej a experimentálnej práce, ukazuje na bezpečné zvládnutie problematiky a znalosť potrieb praxe. Z celého textu je jasná snaha prispieť k ďalšiemu rozvoju psychologickej teórie, zároveň efektívne využiť špecifické metódy a prostriedky k pozitívnemu ovplyvňovaniu správania a konania súčasného človeka. Práca je originálna a prínosná, v mnohých ohľadoch inšpirujúca pre odbornú a laickú verejnosť. Zároveň je zrozumiteľná a dobre sa číta." (Z posudku doc. PhDr. J. Hudečka, CSc.)

Kniha je určená najmä psychológom, vedúcim pracovníkom, pedagógom, ale aj všetkým tým, ktorí majú o túto problematiku záujem.