Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 2. apríla 2012

SATJA SAÍ BABA PROMLOUVÁ XIII.

SATJA SAÍ BABA PROMLOUVÁ XIII.
Poselství lásky
(Sathya Sai speaks)

Pragma, Praha, 2002
ISBN 80-7205-832-0

náboženstvá východné, buddhizmus, filozofia
250 s., čeština
hmotnosť: 313 g

mäkká väzba
stav: výborný, nepoužívaná

2,10 €

Čím bol zaujímavý guru SATHYA SAI BABA ?

*076* in **S2P**




Šrí Satja Saí Baba

Statisíce lidí z téměř všech zemí světa věří, že Srí Satja Saí Baba je avatár, božské vtělení, božství v lidské formě. Američan doktor John S. Hislop dlouholetý oddaný Saí Baby říká: „Babova moudrost, láska, která je velmi silně pociťována v Jeho přítomnosti, a Jeho až uctivou bázeň nahánějící vláda nad hmotou a nad situacemi lidí přispěly k neobyčejnému uctívání, kterého se mu dostává a téměř neodolatelné přitažlivosti, která působí na lidi každého stáří a každé národnosti, když Jej uzří nebo začnou věnovat Jeho učení a Jeho životu vážnější pozornost."

Baba říká: „Je pouze jedno náboženství, náboženství lásky. Je jen jeden jazyk, jazyk srdce. Je jen jedna rasa, rasa lidství." Baba učí základním lidským hodnotám pravdě, ctnosti, míru, lásce, nenásilí a oběti, aby působily proti vnitřním nepřátelům chtivosti, zlobě, chamtivosti, zaslepení, pýše a žárlivosti.

Prašánti Nilajam ve vesnici Puttaparti, okrese Anantapur, ve státě Andhra Pradéš v Indii je střediskem, kam se denně ubírají tisíce oddaných z nejrůznějších částí světa. Baba všude, kde se nachází, promlouvá o duchovních záležitostech, které se týkají každodenního života lidí všech národností a vyznání.

Babovy rozmluvy

Šrí Sátja Saí Baba nenazývá své promluvy „proslovy", ale „rozmluvami". Vypráví příběhy a podobenství ze širokého výběru indických epických děl, aby přiblížil své učení, vycházející z véd, upanišad, z Bhagavadgíty a jiných svatých spisů, v nichž jsou uloženy lekce jogínů a mudrců ku prospěchu všech lidí, žijících v každé zemi a každé době.

Ve všech promluvách připomíná člověku, že se musí zbavit domnění, že je „dítětem hříchu", že je jen tímto tělem a ničím víc. Jádrem Jeho učení adresovaným každé lidské bytosti je: „Lidské tělo nejste vy, tělo jen poskytuje domov átmanu, neboli jiskře božství, která se uvnitř nalézá, neboť Bůh dlí v srdci každého člověka a vy, vy sami, jste touto boží jiskrou. Vše ostatní je klam."

Baba také vysvětluje postup praktických cvičení v rámci duchovní disciplíny, vedoucích k odstranění klamu a dosažení osvobození z koloběhu zrození a smrti.

Tento svazek obsahuje promluvy, pronesené v letech 1975 až 1977.