Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 21. apríla 2012

MANŽELSTVÍ STŘEDNÍHO VĚKU

BRABLCOVÁ, VLASTA Ing., Dr., CSc.
BARTOŠOVÁ, MILADA
WYNNYCZUK, VLADIMÍR Dr., Ing., CSc.
FANTA, KAREL
PÁVEK, FRANTIŠEK JUDr.
BRTNÍKOVÁ, MARTA MUDr.
MELLAN, JIŘÍ MUDr.
KUBÁT, KAMIL prof., MUDr., CSc.
KOTZMANNOVÁ, JIŘINA MUDr.
ŠTEKER, ANTONÍN Ing.
HÁJEK, FRANTIŠEK MUDr.

MANŽELSTVÍ STŘEDNÍHO VĚKU
zborník

Horizont, Praha, 1978
1. vydanie, 10.000 výtlačkov

sociológia, psychológia, rodina
100 s., čeština
hmotnosť: 175 g

mäkká väzba, papierový prebal
stav: výborný, nepoužívaná

0,20 €

*084* in **O7**





Manželé středního věku vychovají dospívající děti, které mají vlastní zájmy, chystají se opustit rodinu, a nejsou tedy již jejím hlavním tmelem. Domácnost je vybavena, vzájemné poznávání ustoupilo každodennímu zvyku a starostem. Zena se v tomto období začíná plně věnovat svému zaměstnání, navazuje širší kontakty mimo rodinu, začíná srovnávat. Oba mají již dostatek životních zkušeností, určitou hodnotovou orientaci a vyhraněné názory na obsah manželského soužití. Zdálo by se, že oproti mladým manželstvím si již dovedou s problémy vzájemných vztahů poradit. Praxe však ukazuje nutnost zabývat se šířeji jednotlivými problémy tohoto manželského období, pomáhat partnerům nacházet nová vzájemná pojítka, ozvláštňovat své soužití a konečně i řešit případné rozpory.

Předkládaná publikace zahrnuje příspěvky zkušených odborníků z různých aspektů manželského poradenství. Vychází ze semináře pořádaného na téma „Manželství středního věku" ve dnech 7. a 8. října 1977 v Karlových Varech. Není to první publikace, kterou se vědeckometodická rada zdraví a tělesné výchovy ÚV Socialistické akademie ČSR prezentuje čtenáři v oblasti výchovy k manželství a rodičovství. Spolu s tituly zabývajícími se mladým manželstvím tvoří sborník statí o manželství středního věku systematickou ediční řadu věnovanou této občansky závažné tematice a sloužící pracovníkům národních výborů, zdravotnictví, pedagogické sféry i všem, kteří hledají poučení při řešení vlastních problémů.

Socialistická akademie vydala v Horizontu s obdobnou tematikou sborníky odborných statí: Mladá manželství; Na cestu do manželství; Manželství, rodina, rodičovství; dále Vám nabízíme práci převážně teoretického charakteru:

Miroslava Šolcová: Rodina a její funkce v socialistické společnosti.