Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 21. januára 2023

HANNIKER, LADISLAV - PYTLIACI

HANNIKER, LADISLAV

PYTLIACI
Krátka sonda do hlbín pytliakovej duše

PaRPress, Bratislava, 1998
edícia Poľovníctvo
ilustrácie Karol Zemanovič
1. vydanie
ISBN 80-88789-39-7

beletria, poviedky, literatúra slovenská
120 s., slovenčina

mäkká väzba
stav: dobrý

PREDANÉ

*kocan3*bels*

O autorovi - JUDr. Ladislav Hanniker (1952) vydal v našom vydavateľstve už dve knihy poviedok (Osudové ryby - 1996, Pod čerešňou spali - 1997). Kým tieto dve vyznievajú ako oslava jeho rodného kraja a ľudí, ktorí ho „osudovo“ formovali, v Pytliakoch načrel do závažnej problematiky súčasnosti. Jeho takmer psychologický ponor do „hĺbok pytliakovej duše“ zaujme nielen dobrou čítavosťou a príťažlivosťou témy, ale aj preto, že sa ním prelína dokonalá znalosť trestno-právnej problematiky, vyplývajúca z dlhoročnej praxe prokurátora. Autor sa nesnaží mentorovať a hroziť s výhražne zdvihnutým ukazovákom. Naopak. S akýmsi porozumením, ba v niektorých prípadoch až s láskavým humorom, posudzuje svojimi očami príčiny, ktoré doviedli jeho „hrdinov“ k prekročeniu zákona. V tomto zmysle je jeho knižka ojedinelým autorským počinom na našom knižnom trhu. Už články, týkajúce sa pytliactva, ktoré jej predchádzali vyvolali v našom časopise Poľovníctvo a rybárstvo širokú diskusiu. Ako tvrdí autor, táto rozsiahla odozva vydá aspoň na dve ďalšie knižky. Takže sa máme na čo tešiť.

JÚLIA DRIENOVSKÁ, šéfredaktorka časopisu Poľovníctvo a rybárstvo