Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 29. januára 2023

BUÑUEL, LUIS - DO POSLEDNÉHO DYCHU

BUÑUEL, LUIS

DO POSLEDNÉHO DYCHU

Slovenský spisovateľ, Bratislava, 1986
edícia Vavrín
preklad Ľubica Vychovalá
doslov Peter Mihálik
prebal Ľubomír Krátky
1. vydanie, 13.000 výtlačkov
13-72-005-86

beletria, román, literatúra španielska, film, životopisy
494 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

0,50 €

*kocan3*belx-esp*

Luis Buňuel (1900-1983), veľká postava svetovej kinematografie, scenárista, herec a režisér, ktorého filmy sú známe aj u nás, v knihe spomienok Do posledného dychu sa dôverne vyznáva zo svojho života a tvorby. Jeho spätný pohľad obsiahol veľké rozmery časové i priestorové, od detstva a študentských rokov v rodnom Španielsku cez Španielsko občianskej vojny, cez Paríž surrealistov po Severnú i Strednú Ameriku, najmä Mexiko, ktoré sa stalo jeho druhou vlasťou a kde nakrútil prevažnú časť filmov svojho povojnového obdobia, i rozmer od stredoveku po najmodernejšiu súčasnosť. Oblúk jeho režijnej a scenáristickej práce sa klenie od konca dvadsiatych rokov, od filmu Andalúzsky pes, ktorým vyprovokoval verejnosť, takmer po dnešné dni. V prítomnej knihe - napísal ju v spolupráci so svojím dlhoročným francúzskym scenáristom a priateľom Jeanom-Claudom Carrierom - spomína a uvádza množstvo významných osobností umeleckého a kultúrneho sveta, predovšetkým však s nevšednou úprimnosťou odhaľuje sám seba. Úprimnosť a otvorenosť s jemným zmyslom pre humor sú základným tónom jeho knihy a v jasných kontúrach sa v nej črtá obraz človeka verného zásadám a veľkého umelca, ktorý tvoril novo, priebojne, pokrokovo.

Buňuelove spomienky vychádzajú u nás doplnené tromi scenármi: Andalúzsky pes, Zlatý vek a Viridiana.