Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 9. októbra 2022

RICHTA, RADOVAN - CIVILIZACE NA ROZCESTÍ

RICHTA, RADOVAN

CIVILIZACE NA ROZCESTÍ
Společenské a lidské souvislosti vědecko-technické revoluce

Svoboda, Praha, 1969
obálka Václav Kučera
3. rozšírené vydanie, 20.000 výtlačkov
25-077-69

filozofia
420 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

PREDANÉ

*svama2*fil*

(Z předmluvy akademika F. Šorma)  -  Nesmírně dynamický vývoj vědeckého poznání, k němuž dochází v posledních desetiletích, stejně jako prudký rozvoj materiální základny lidského života, nabývají podoby kvalitativních zvratů, jež perspektivně mohou změnit povahu civilizace a otevřít obrovské možnosti snahám o vytvoření nové společnosti, socialismu, komunismu. Z těchto důvodů vyvstává před námi naléhavá potřeba komplexního vědeckého proniknutí do podstaty vědecké a technické revoluce naší doby, do jejích společenských a lidských předpokladů i důsledků... Práce byla původně započata jako stručná expertiza o naléhavých ideologických a teoretických otázkách, spojených s prudkým rozvojem současné vědy a techniky. Po zevrubnějším rozboru byla však přijata a rozpracována koncepce mnohem náročnější a perspektivnější, usilující podat pokud možno syntetický obraz vědecké a technické revoluce na pozadí střetávání dvou společenských soustav a zároveň vyjasnit způsoby řešení společenských a lidských otázek, jež jsou s ní nezbytně spojeny. Přesto, že úkol byl velmi obtížný — v neposlední řadě i proto, že mu zatím v mnoha směrech nebylo věnováno dost pozornosti — zhostili se autoři svého úkolu úspěšně... Je ovšem pochopitelné, že práce má i některé otevřené problémy, jež bude nutno dále sledovat a řešit. Velmi cenné je, že studie je dílem kolektivním. Je to důkazem, že i v oblasti společenských věd je týmový způsob práce velmi užitečný, a bylo by jistě účelné aplikovat jej při zpracovávání jiných komplexních otázek... Nová koncepce studie i originální myšlenky v ní obsažené otevírají cestu další vědecké práci na této problematice, jež se jistě bude v dalších letech úspěšně rozvíjet.