Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 8. októbra 2022

PITHART, FRANTIŠEK - ŠACHOVÉ KONCOVKY

PITHART, FRANTIŠEK

ŠACHOVÉ KONCOVKY

Olympia, Praha, 1974
obálka Jiří Adámek
1. vydanie, 15.000 výtlačkov
27-076-74

šport, šachy
130 s., čeština

mäkká väzba
stav: dobrý

PREDANÉ

*svama2*sport*

Výsledek šachové partie je nejčastěji závislý na správném vedení boje v závěrečné části šachové partie, tj. v šachové koncovce, neboť jen výjimečně se podaří rozhodnout partii ve střední hře nebo dokonce už v zahájení.

Při vedení boje v koncovce nelze spoléhat jen na hráčskou techniku, nýbrž je nutné mít dobré teoretické znalosti široké škály rozličných šachových koncovek, vědět, kdy lze uplatnit i malou převahu, např. jediného pěšce, nebo kdy ani větší materiálová převaha nestačí k vítězství. Je-li šachista vyzbrojen dobrými teoretickými znalostmi koncovek, může se snadno rozhodnout pro převedení boje ze střední hry do koncovky, tj. pro výměny figur i pěšců.

Na základě dlouholetých zkušeností z výcviku mladých šachistů různých výkonnostních tříd a konzultací s lektory při školení dobrovolných šachových trenérů dospěl autor k názoru, že nejširší okruh, tj. od začátečníků až po šachisty první výkonnostní třídy, potřebuje zvládnout především teorii jednoduchých základních koncovek. Jejich znalost umožňuje snazší orientaci ve složitějších koncovkách.

Cílem této malé práce je přispět k rozvoji bojových schopností především našich mladých šachistů.