Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 1. októbra 2022

SPESZ, ALEXANDER - ŠPIRITIZMUS ČI PARAPSYCHOLOGIA?

SPESZ, ALEXANDER

ŠPIRITIZMUS ČI PARAPSYCHOLOGIA?

Spolok sv. Vojtecha, Trnava, 1947

náboženstvo, ezoterika,
206 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: dobrý, prebal poškodený

PREDANÉ

*svama2*nab*

Autor diela Špiritizmus či parapsychologia? napísal už o tejto záhadnej oblasti knihu Okultizmus a zázrak, ktorá bola v krátkom čase priam rozchytaná. Vyšla i v niekoľkých cudzích rečiach a vzbudila pre svoju originálnosť i v cudzine veľkú pozornosť. Stále vrenie a vojnové pomery zabránily, aby sa táto kniha dostala v novom vydaní i do širšej verejnosti, hoci dopyt po nej hol veľký.

Autor sa rozhodol, že napíše o tejto interesantnej téme novú, od prvej odlišnú knihu, kde by shrnul najnovšie vedecké rezultáty o špiritistických, okultných, parapsychologických javoch.

Téma sa stáva dnes zasa veľmi aktuálnou...

Žijeme v storočí neistoty. Dnešný človek cíti sa hodený do ničoty. Jeho existencia nie je osvietená vierou v Krista, ako to povedal sv. Otec Pius XII. účastníkom filozofického kongresu v Ríme, preto je tmavá, smutná, tragická a neistá. A predsa človek chce vedieť, čo mu prinesie budúcnosť. Všade, i u nás, vystupujú jasnovidci a kadejakí proroci, ktorí sa usilujú predpovedať budúcnosť.

Niet teda divu, že sa na tomto poli stretávame s celou seriou úvah i kníh. No sú to výplody, ktoré ťažia z vystupňovaného záujmu k týmto mysterióznym veciam, robia obchod alebo sledujú málo dôstojné ciele. Namiesto toho, aby vnášaly svetlo do tejto oblasti, robia ešte väčší zmätok a priam zavádzajú nesúdneho čitateľa.

Naproti tomu autor diela Špiritizmus či parapsychologia? nepodáva nič, čo by neobstálo historicky, prísne vedecky a teologicky. Zaoberá sa týmito problémami už dlhé roky, preto i táto jeho práca má solídnu podobu, s akou sa môže pochváliť málo odborníkov.