Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 9. októbra 2022

TOMÁŠEK, ALOIS - CIA

TOMÁŠEK, ALOIS

CIA

Novinář, Praha, 1977
obálka Antonín Meltzer
1. vydanie, 3.200 výtlačkov
59-033-77

politika, propaganda
144 s., čeština 

mäkká väzba s prebalom
stav: dobrý

1,90 €

*svama2*polit*

... 'Kdekoli se dnes ve světě splétají sítě politických intrik, organizují spiknutí proti pokrokovým režimům, dochází k vraždám politických činitelů, ’ konstatuje nigerijský list „West African Pilot", ’vedou nitě všech těchto zločinů k CIA. ’ Další její obětí se stalo etiopské vedení, která začalo realizovat zásadní sociálně ekonomické přeměny v zájmu širokých lidových mas. „West African Pilot" se odvolává na zprávy etiopského tisku a píše o přímé účasti na atentátu na prvního náměstka předsedy Prozatímního vojenského správního výboru Etiopie Mengista Haile Mariama a na zavraždění zvláštního poradce PVSV Fikre Meridu, které po tomto atentátu následovalo...

... Reakční převrat, ke kterému došlo v Thajsku počátkem minulého roku (1976), dosadil k moci proamerickou militaristickou kliku. V souvislosti s tím l’Humanité napsala: „Vojenský státní převrat byl pečlivě připraven Ústřední zpravodajskou službou, která podle zpráv z informovaných zdrojů vynaložila během voleb v dubnu t. r. přibližně 65 miliónů dolarů na organizování vražd demokratických činitelů a odporu tří hlavních pravicových stran, které se podřizují rozhodnutím vojenských velitelů. "

... New York Times, který vůbec není komunistický, rovněž tvrdí, že účast CIA na událostech v Thajsku byla operací, která měla všestranný charakter... (Otázky míru a socialismu č. 2., 1977).


Ve světě, který se mění k lepšímu, zůstává CIA nezměněna. Již sám tento fakt ji staví mimo čas a činí z ní složku, nevyhnutelně orientovanou na brzdění vývoje, jehož nositeli jsou socialistické země spolu s národně osvobozeneckým a mezinárodním dělnickým hnutím. Není tedy nic překvapujícího v tom, že právě proti nim je namířena převážná část činnosti organizace, která se starými metodami snaží zabránit zrodu nového světa. Jde o to, aby mohla způsobit co nejméně škod. Její prohra je jistá.