Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

sobota 8. októbra 2022

LEWIT, KAREL - MANIPULAČNÍ LÉČBA V RÁMCI LÉČEBNÉ REHABILITACE

LEWIT, KAREL

MANIPULAČNÍ LÉČBA V RÁMCI LÉČEBNÉ REHABILITACE

Nadas, Praha, 1990
ilustrácie Gerda Istlerová
fotografie Jaroslav Cmíral
obálka Clara Istlerová
1. vydanie, 17.000 výtlačkov
ISBN 80-7030-096-5

zdravie, zdravotnícka literatúra
428 s., čb fot., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý, prebal mierne ošúchaný

PREDANÉ

*svama2*zdr*

Onemocnění pohybového ústrojí, obtíže a bolesti vznikající v kloubech a páteři se řadí mezi tzv. „civilizační nemoci“, jejichž význam neustále vzrůstá. Po nemocech dýchacích cest jsou druhou nejčastější příčinou pracovní neschopností. Z převážné většiny jde o poruchy funkce, tj. o stav, kdy je úplné uzdravení ještě dosažitelné. Právě tyto funkční poruchy tvoří předmět manipulační léčby a manuální funkční diagnostika je nejcennější metodou jejich diagnostiky. Zájem o manipulační léčbu nezadržitelně vzrůstá, neboť jde o využití přirozených fyziologických prostředků, spočívajících v silách organismu.

Docent Lewit patří k světově uznávaným odborníkům, který své zkušenosti v teorii i praxi shrnul již dříve do obsáhlého pojednání „Manipulační léčba v rámci reflexní terapie“. O úspěšnosti knihy svědčí dvě plně rozebraná vydání v ČSSR, ale také vydání v NDR, SRN, Holandsku, Velké Británii a dalších zemích. Nynější publikace není pouze jejím novým vydáním, ale novou verzí, která koncepčně vyjadřuje změny, k nimž došlo během posledního desetiletí. Jak v teoretické části, zabývající se vznikem a příčinami poruch, tak v kapitolách o diagnostice, klinice a terapii je věnována stejná pozornost kloubům i svalům, což odpovídá dnešnímu stavu vědomostí. Značná část textu je věnována praktickému provádění manipulačních technik, které jsou bohatě obrazově dokumentovány, a to jak fotografiemi, tak detailními rozkresy. Významně se uplatňuje hledisko rehabilitace a prevence, proto je v celé práci kladen důraz na spolupráci s pacienty, s čímž souvisí zavádění autoterapie. Pro rychlou orientaci je kniha rozšířena o krátký významový slovníček a rejstřík.

O knihu se budou zajímat zejména odborníci, jejichž úkolem je nemocné s poruchami pohybového aparátu léčit: neurologové, ortopédi, revmatologové, lékaři pracující v zařízeních rehabilitace, fyzikální terapie, sportovní lékaři a neméně rehabilitační pracovnice, jimž je zde přisuzována velmi významná úloha. Protože však nemocní s bolestmi páteře a pohybového ústrojí zaplňují na prvním místě ordinace obvodních lékařů a je často nutné posuzovat jejich práceschopnost, a protože bolesti pohybového ústrojí se často podobají bolestem při interních, gynekologických, ušních a jiných chorobách, bude tato tematika zajímat nejširší lékařskou veřejnost.