Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

pondelok 21. decembra 2020

SVET CHÉMIE, FYZIKY, ASTRONÓMIE

SVET CHÉMIE, FYZIKY, ASTRONÓMIE
(Science)

Mladé letá, Bratislava, 1977
preklad Ivan Haverlík, Ľubomír Floch, Eleonóra Flochová
ilustrácie Hans Erni
prebal Kveta Dašková 
2. vydanie, 6.800 výtlačkov
66-221-77

encyklopédie, veda
384 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: dobrý, prebal ošúchaný

darované

*hroda**enc*

Prvé vydanie knihy Svet chémie, fyziky, astronómie vyšlo v nemalom, trinásťtisícovom náklade roku 1975. Je to pre knihu istotne dobrá vizitka a odporúčanie pre čitateľov, ak v krátkom čase vychádza opäť. Svet chémie, fyziky, astronómie je voľným pokračovaním encyklopédie Príroda, ktorá vyšla roku 1972 v prvom a o rok neskôr v druhom vydaní. Má približne rovnaký rozsah, je rovnako koncipovaný i rovnako výtvarne vybavený. Aj toto encyklopedické dielo v neveľkých dvojstranových kapitolách podáva súhrn poznatkov — tento raz z troch ďalších odborov prírodných vied: chémie, fyziky a astronómie. Textovú časť dopĺňajú kvalitné fotografie a ilustrácie, a to kvalitné v zmysle vynikajúceho výberu, názornosti i výtvarnej hodnoty. Keďže vývin vedy ide dopredu míľovými krokmi, prekladatelia text sčasti upravili a doplnili. Celkom nová je kapitola Dobývanie vesmíru, bez ktorej by dnes takáto kniha nebola úplná. Svet chémie, fyziky, astronómie nie je kniha, ktorú čitateľ „zhltne“ na dúšok. To ostatne nie je a nikdy nebude cieľom nijakej encyklopédie. Náš „Svet“ je kniha určená chlapcom a dievčatám, ktorí robia prvé kroky za hlbším poznaním, za širšou orientáciou. Môžu v knihe iba listovať, prečítať si, čo ich práve zaujíma, alebo ju čítať kapitolu za kapitolou ako celistvý systém. Tak i onak im bude dobrou pomôckou — aspoň v to veríme, a dúfame.