Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 18. decembra 2020

CESTY K PRAMENŮM

CESTY K PRAMENŮM

Vyšehrad, Praha, 1971
predslov P. Pokorný
obálka J. Solpera
1. vydanie, 22.000 výtlačkov
33-363-71

história, náboženstvo
232 s., čeština

tvrdá väzba s prebalom
stav: výborný

3,00 €

*bruri**his*

Hodnotu a smysl památek starověkých kultur nemůžeme dnes pochopit bez základních informací o životě společnosti v dobách jejich vzniku. Pro biblické texty to platí stejnou měrou jako pro díla ostatní. Především proto, že dějinný vývoj mění způsob našeho myšlení a v důsledku toho i náš postoj ke skutečnosti. Proto se dnes už neobejdeme bez pomoci vědeckého výzkumu, který odkrývá stále úplněji pravou podobu kulturních děl minulosti. Pro porozumění biblickým textům představuje hlavní pomoc archeologie, historie a literární kritika, které jsou v této publikaci zastoupeny pracemi předních současných odborníků W. F. Albrighta, J. Steinmanna a K. Schuberta. Čtenář se v nich přehledně seznamuje s osudy archeologických výprav v oblasti Předního Orientu, s hlavními metodami a výsledky jejich bádáni za posledních sto let, s cennými poznatky o zaniklých kulturách, se starými literárními druhy a jejich vývojem. Věcný a objektivní charakter studií tohoto výboru tak potvrzuje, že pouze vnější a nepodložená úcta k starobylému textu vede k zastření hodnot, otevírajících se jen kritickému historickému přístupu. Přehledný a poutavý ráz podání činí z prací uvedených autorů přístupný úvod do významné části kulturního pokladu minulosti.