Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

streda 14. decembra 2016

KOTTEK, EDUARD - ČESKOSLOVENSKÉ ROZHLASOVÉ A TELEVIZNÍ PŘIJÍMAČE III. (1964-1970) A ZESILOVAČE

KOTTEK, EDUARD

ČESKOSLOVENSKÉ ROZHLASOVÉ A TELEVIZNÍ PŘIJÍMAČE III. (1964-1970) A ZESILOVAČE

SNTL - nakladatelství technické literatury, Praha, 1973
prebal Jaroslav Vildt
1. vydanie, 60.200 výtlačkov

316 s., 573 obr.,
22 príloh (schém) v samostatnej prílohe
hmotnosť: 1245 g

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý, v PVC ochrannom obale

5,00 € PREDANÉ

*BIB09*

Kniha Československé rozhlasové a televizní přijímače III (1964 až 1970) a zesilovače Eduarda Kottka, kterou zde předkládáme technické veřejnosti, úzce navazuje na předcházející osvědčené publikace ,,Československé rozhlasové a televizní přijímače I. a II.“ Způsob podání i členění na jednotlivé skupiny a podskupiny výrobků byl proto zachován tak, že všechny tři svazky tvoří celek, který dává úplný přehled o československé výrobě těchto zařízení od roku 1946 až do roku 1970 (a s knihou „Československé přijímače“ Ing. Baudyše, od počátku jejich výroby u nás).

Tak v první knize je (mimo běžné typy rozhlasových přijímačů) zachycen nástup rozhlasových přijímačů s rozsahem velmi krátkých vln, rozhlasových přijímačů osazených tranzistory a prvních televizních přijímačů čs. výroby.

Kniha druhá, která obsahuje další rozhlasové a televizní přijímače běžné koncepce, uvádí první rozhlasová zařízení pro reprodukci stereofonního nízkofrekvenčního signálu, první tranzistorové přijímače s rozsahy velmi krátkých vln i televizní přijímače moderní konstrukce s novými kanálovými voliči a klíčovaným automatickým řízením citlivosti.

V knize třetí, která pokračuje v informacích o nových zařízeních uváděných na tuzemský trh, jsou zveřejněny i první rozhlasové přijímače čs. výroby pro příjem vysokofrekvenčních signálů stereofonního vysílání, první přijímače využívající v mezifrekvenční a nízkofrekvenční části integrovaných obvodů, televizní přijímače s plynule laděnými kanálovými voliči pomocí varikapů, televizní přijímače pro příjem ve IV. a V. televizním pásmu a televizní přijímače s tranzistory, určené k napájení ze světelné sítě i z baterií.

Tato publikace je dále doplněna popisy, technickými údaji a schématy konvertorů a anténních zesilovačů televiz výroby vyráběných po roce 1950. V závěru knihy je úplný seznam výrobku čs. slaboproudého průmyslu zveřejněných ve všech publikacích (s uvedením dílu a stránky), který umožňuje rychlé a pohodlné vyhledání potřebných informací o čs. výrobcích od roku 1946 až do roku 1970.

Kniha „Československé rozhlasové a televizní přijímače III. (1964 až 1970) a zesilovače“ je upravena tak, že sama je cennou pomůckou pro zájemce o rozhlasové a televizní přijímače i komerční zesilovače, kteří nevlastní předchozí díly. Úvod knihy, který obsahuje všeobecné pokyny k nastavování, význam jednotlivých znaků užívaných ve schématech i vysvětlivky k technickým vlastnostem zařízení odstraňuje úplně návaznost na předchozí publikace a umožňuje plné využití zveřejněných informací.

U dosud nepublikovaných zařízení, jako u stereodekódérů, kanálových voličů s plynulým laděním i u voličů pro IV. a V. televizní pásmo, konvertorů a anténních zesilovačů televizních signálů i u komerčních zesilovačů naopak dále rozšiřuje rozsah o směrnice pro seřizování a nastavování těchto zařízení.

Autor, který pracuje již přes 40 let se zaměřením na technickou dokumentaci a opravy zařízení ve slaboproudém průmyslu, je jistě osobou nad jiné povolanou k zpracování tak náročného díla, a dává záruku, že stejně jako předchozí díla, i tato publikace splní své poslání.

Kniha chce sloužit všem technikům, technickému dorostu i amatérům, kteří se chtějí seznámit se zapojením nebo funkcí rozhlasového či televizního přijímače, popř. komerčního zesilovače. Dobře poslouží i jako praktický doplněk ostatních knih pojednávajících o obecných principech, funkci a údržbě rozhlasových i televizních přijímačů.