Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

piatok 4. mája 2012

PORTNOV, ANATOLIJ ALEXANDROVIČ - PSYCHIATRIA

PORTNOV, ANATOLIJ ALEXANDROVIČ
FEDOTOV, DMITRIJ DMITRIJEVIČ

PSYCHIATRIA
(Психиатрия)

Osveta, Martin, 1977
edícia Učebnice pre lekárske fakulty
1. vydanie, 5.000 výtlačkov

učebnice, zdravie, zdravotnícka literatúra, medicína klasická, psychológia, psychiatria
336 s., slovenčina, 58 obr.
hmotnosť: 707 g

tvrdá väzba, papierový prebal, veľký formát
stav: vynikajúci, nepoužívaná, ako nová

2,00 € PREDANÉ !

Kto bol ANATOLIJ ALEXANDROVIČ PORTNOV ? (rus.)
*087*

Rýchle tempo vedeckotechnického pokroku v súčasnej spoločnosti kladie na ľudskú psychiku špeciálne požiadavky. Miznú niektoré formy fyzickej práce, stále viac sa rozširuje práca duševná. Človek sa nie vždy vie prispôsobiť novým situáciám, čím sa zvyšuje počet psychických porúch. Preto sa stále viac sústreďuje pozornosť na toto odvetvie medicíny.

Učebnica psychiatrie od A. A. Portnova a D. D. Fedotova zhrnuje poznatky všeobecnej a špeciálnej psychiatrie, rozšírené o medicínsku psychológiu a psychohygienu. Koncepčne vychádza z materialistickej podstaty vedy a opiera sa predovšetkým o pavlovovskú neurofyziológiu a poznatky sovietskych autorov.

Je rozdelená do 25 kapitol. Prvé kapitoly sú určené dejinám psychiatrie, všeobecnej symptomatológii a vyšetrovacím metódam. V ďalších kapitolách autori podrobne rozoberajú jednotlivé psychické choroby: schizofréniu, manicko-depresívne psychózy, predstarecké a starecké psychózy, epilepsiu, psychické poruchy pri cievnych ochoreniach, pri infekčných chorobách, pri syfilise centrálnej nervovej sústavy, pri somatických ochoreniach, psychické poruchy pri ionizujúcom a vysokofrekvenčnom žiarení, intoxikačné psychózy, psychické poruchy pri traumách a nádoroch mozgu, neurózy, psychopatie a oligofréniu.

V celej učebnici autori zdôrazňujú význam prvého kontaktu a správneho vztahu lekára k chorému, ako aj individuálny prístup k jednotlivým pacientom.

Kniha je určená predovšetkým poslucháčom vysokých škôl, ale aj psychiatrom a praktickým lekárom.