Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 10. augusta 2021

CÉNACOVÁ, CLAUDE - LETO PRE TVOJICH PÄTNÁSŤ ROKOV

CÉNACOVÁ, CLAUDE

LETO PRE TVOJICH PÄTNÁSŤ ROKOV
(Un bel été pour tes quinze ans)

Mladé letá, Bratislava, 1987
edícia Čajka
preklad Mária Gálová
ilustrácie Peter Bartoš
1. vydanie, 27.000 výtlačkov
066-140-87

beletria, román, literatúra francúzska
250 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: dobrý

NEDOSTUPNÉ

*gopal4**belx*

Dievča si myslelo: „Je horúco. Naozaj horúco. Cesta sa priam roztápa. Asfalt sa mi lepí na dreváky. Odzadu vyzerám ako chlapec, o tom som presvedčená. A preto mi nezastavujú. Väčšina ľudí sa nazdáva, že autostopári ich chcú ozbíjať. Ak už niekoho vezmú, tak vždy radšej dievčatá. Tie pravé. “

Úvodné slová románu Claude Cénacovej Leto pre tvojich pätnásť rokov nám predstavujú sympatickú mladú hrdinku príbehu Francoise. Dej románu sa odohráva v juhozápadnom Francúzsku, ktoré má svoje osobité čaro. Francoise — pätnásťročná úprimná dievčina sa odsťahuje s rodičmi a sestrou z vidieka do Paríža za vidinou pohodlnejšieho života. Kým staršia sestra Júlia si rýchlo zvykne na velkomestský život, prispôsobí sa životnému štýlu Parížanov, Francoise tento spôsob života nevyhovuje. Dva mesiace prázdnin plné neobyčajných zážitkov trávi u starej mamy na vidieku a tu v nej dozrie rozhodnutie vrátiť sa sem po skončení školy natrvalo.

Kniha je napísaná príťažlivým štýlom. Skúsená autorka prejavila i v tomto románe veľa porozumenia pre svet mladých, čím si určite získa priazeň našich mladých čitateľov.