Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

nedeľa 29. augusta 2021

EINHORNOVÁ, MILADA - DO VIDENIA, BRATISLAVA, NÍZKE TATRY

EINHORNOVÁ, MILADA
EINHORN, ERICH
MACHALA, DRAHOSLAV

DO VIDENIA, BRATISLAVA, NÍZKE TATRY

Práca, Bratislava, 1981
obálka Miloslav Fulín
edícia Knižnica prktických príručiek Práce 4/81
1. vydanie, 25.000 výtlačkov
74-044-81

publikácie obrázkové, geografia, monografie,
144 s., far. fot., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom, veľký formát
stav: veľmi dobrý

PREDANÉ

*hroda2*geo*

Bratislava, hlavné mesto Slovenskej socialistickej republiky, prešla od konca II. svetovej vojny búrlivým vývojom. Zo stotisícového mesta vyrástla na metropolu, v ktorej žije 350 000 obyvateľov. Sídlo vlády SSR, mnohých vysokých a stredných škôl, dôležitých priemyselných závodov, centrum slovenskej kultúry, mesto starej architektúry aj moderných sídlisk a v neposlednom rade dôležitý tranzitný uzol — to všetko je Bratislava. Ako zachytiť pre návštevníka jej život a ľudí v celej výrazovej mnohotvárnosti? — Svoj pohľad vám ponúkajú Milada Einhornová a Erich Einhorn, ktorých obrazová publikácia o Vysokých Tatrách vyšla vo vydavateľstve Práca pred krátkym časom.

Oko ich fotoaparátu sprevádza potom návštevníka ďalej — pri putovaní za krásami prírody a hôr Nízkych Tatier. Na tejto ceste veru je na čo sa pozerať. Je tu Nitra — pýcha modernej slovenskej urbanistiky a architektúry. Je tu Zvolen, Banská Bystrica, Martin. Na každom kroku pripomínajú pamätníky SNP bojovú minulosť národa. Všade možno nájsť popri historických pamiatkach a prírodných krásach aj dôkazy umu a šikovných rúk našich pracujúcich. O ich oddych sa starajú mnohé rekreačné strediská ROH, možnosti letných aj zimných športov ponúkajú nízkotatranské centrá Záhradky, Jasná pod Chopkom, Mýto pod Ďumbierom, Tále, Brezno. Ten, kto ľúbi prírodu, iste bude súhlasiť, že Nízke Tatry ponúkajú veľa krásy a zážitkov — dokonca i v porovnaní s mohutnými, no nie každému prístupnými končiarmi Vysokých Tatier.

Zasväteným slovom sprevádza sled farebných i čiernobielych obrazov Drahoslav Machala.