Vitajte v mojom antikvariáte!

Chcete mať prehľad o najnovších prírastkoch? Zadajte svoju e-mailovú adresu do kolónky "Prírastky kníh na e-mail" v ľavom stĺpci a na váš e-mail príde maximálne jedna správa denne.

Alebo sa staňte členom stránky na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/ripakovantikvariat/
Vyberte si to, čo je Vašej duši najbližšie.

Ak sa Vám niečo zapáči, napíšte mi na
riporipo@gmail.com
Postup bude nasledujúci :

a.) uveďte tituly, o ktoré máte záujem
b.) uveďte Vašu adresu, prípadne telefón
c.) skontrolujem dostupnosť kníh a následne vám pošlem pokyny na platbu vopred. Na dobierku, po zlých skúsenostiach, neposielam.
d.) Dáte mi avízo o zrealizovaní platby.
e.) Po obdržaní platby na môj účet vám knihy do troch dní posielam

Jednoduché, však? )

ANTIKVÁRIUM (magyarul)

Ha Magyarországról van, és bármelyik könyv érdekelné, kérjük írjon a riporipo@gmail.com címre. A könyvek küldhetök postán. Ha átutazóban van Kassán, a megrendelt könyveket személyesen is átveheti.

utorok 10. augusta 2021

KELEOVÁ-VASILKOVÁ, TÁŇA - ROZBITÉ ŠŤASTIE

KELEOVÁ-VASILKOVÁ, TÁŇA

ROZBITÉ ŠŤASTIE

Ikar, Bratislava, 2008
prebal Táňa Keleová-Vasilková
1. vydanie
ISBN 978-80-551-1962-5

beletria, literatúra slovenská, román
424 s., slovenčina

tvrdá väzba s prebalom
stav: veľmi dobrý

PREDANÉ

*kocma**bels*

Príbeh Terky a Andreja sa začína takmer idylicky: manželia žijú v peknom byte s dvoma deťmi, štvorročnou Emilkou a šestnásťročným Adamom, a ku šťastiu im nič nechýba. Jediné, čo Terku škrie a nevie si s tým poradiť, je skutočnosť, že s Adamom, Andrejovým synom z prvého manželstva, si k sebe nevedia nájsť cestu, hoci sa o to nesmierne usiluje. Vážna kríza v manželstve nastáva vtedy, keď Andrej, majiteľ cestovnej kancelárie Sen, skráti dane a dostáva sa do väzenia. Terka zostáva na výchovu detí sama a musí sa popasovať so situáciami, o ktorých sa jej predtým ani len nesnívalo... Zvládne to?

Táňa Keleová-Vasilková sa narodila v Chomutove, v mestečku v severných Čechách. Od svojich štyroch rokov žije v Bratislave. Ukončila štúdium žurnalistiky na Filozofickej fakulte UK v Bratislave a potom pracovala vo viacerých časopisoch. Od roku 1994 sa venuje písaniu románov. Žije s manželom, tromi deťmi a bobtailom Barou striedavo na sídlisku v Devínskej Novej Vsi a na chalúpke na myjavských kopaniciach.

"Emilka trpí neprítomnosťou otca... a vlastne aj mamy. Tá mama, na ktorú bola od narodenia zvyknutá, kamsi odišla. Zostalo tu len jej telo... všetko ostatné ktosi vygumoval. Ale kto? A kto to dovolil?! Sedí na zemi a tíško plače. Plače za ženou, ktorá sa vedela hrať, tešiť z drobností, vychutnávať si život, prítomnosť malej Emilky... všetko. Zostala tu cudzia žena, večne pod tlakom, večne v strese, žena, ktorú rozplače aj rozbitý med. No vie, že je to celé trocha inak. Neplače pre rozbitý med... ale pre svoj rozbitý život. Plače pre to, čo všetko musela v poslednom čase prehltnúť. Ako horkú pilulku, bez možnosti voľby..."